"Azt hittem, több időm lesz az érettségire felkészülni... Hát nem így lett" Közoktatás
Eduline

"Azt hittem, több időm lesz az érettségire felkészülni... Hát nem így lett"

"Azt hittem, hogy ha itthon maradhatok és digitális formában kapom meg a tanulnivalót, akkor több időm lesz az érettségire felkészülni... Hát nem így lett" - írta egy olvasónk a mostani oktatásról. Persze olyan is van, aki élvezi a helyzetet. Újabb beszámolók.

Egyedüli gyerekként elég nehéz a digitális tanulás. Nekem nagyon tetszik ez a rendszer és csak a Google Classroom-on keresztül kapunk tanulni valókat - mesélte. "Viszont van, hogy reggel 9-től jobb esetben 17:00-ig a gép előtt ülök. Rosszabb esetben pedig már volt rá többször is példa, hogy este kilenckor kapcsoltam ki a számítógépet. Így nem nagyon tudok tanulni érettségire" - emelte ki.

Egy budapesti elit gimnázium tanulója arról mesélt, szerencsére elegendőnek tartja a tanórákat a tananyag elsajátításához. Hozzáteszi, neki is vannak negatív tapasztalatai, "a 7 napból 4-en tuti migrénes fejfájással zárom a napom, mivel annyit ülök a gépem előtt" - mondta. Elmesélte azt is, hogy szerinte is vannak tanárok, akik túllőnek a célon és nem ismerik az este vagy a hétvége fogalmát (ugyanis kaptak szombatra is feladatot vasárnapi határidővel), azonban szerencsére működik a kommunikáció a tanárokkal és mindig segítenek, ha arra van szükségünk - emelte ki.

Általában reggel 10-kor kezdem a tanulást és este 11-kor még előfordul, hogy matekórát tartok a barátomnak, de élvezem.

- mondta. Még csak egy hét telt el, de  szerinte már most sokat javult a szorgalma, akaratereje, önfegyelme és az időbeosztó késsége is. Nem olyan rossz dolog ez, csak meg kell találni az egyensúlyt, ez valakinek könnyebb, valakinek nehezebb, de kifog alakulni - bizakodik. Persze a tanulás csak egy része a távoktatásnak, mert az osztálya és a tanárok azért már hiányoznak - ismerte be.

Egy másik olvasónk azt mesélte, kémia előkészítőre jár és volt már ZOOM-on keresztül órája. Szerinte nagyon zavaros, sokkal lassabban tudnak haladni, 40 percenként kiléptet a rendszer és nem hatékony. Távoktatásban készségszinten nem lehet elsajátítani a kémiát - véli. Így az érettségire távformában nem lehet kellőképen felkészülni. "Még csak elméletet vettünk, elképzelni sem tudom, hogy összetett számolási példákat azon keresztül, hogy lehet megoldani" - aggódik.

Akár középiskolások vagytok, akár egyetemre jártok, ha nektek is van hasonló vagy éppen ellenkező tapasztalatotok az új rendszerről, továbbra is várjuk véleményeiteket, beszámolóitokat az [email protected] címre vagy Facebookon.

„Ez az oktatási forma az érettségizőknek NEM JÓ!" - végzősök véleményei a távoktatásról

Hogyan élik meg az érettségi előtt álló diákok a távoktatást? Mi a véleményük az új oktatási rendszerről? Újabb olvasók osztották meg velünk a tapasztalataikat.

Nem szeretnél lemaradni a legfontosabb információkról? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés