Egyre több országban zárnak be iskolákat a koronavírus miatt Közoktatás
Eduline

Egyre több országban zárnak be iskolákat a koronavírus miatt

Egyre több országban döntenek úgy, hogy bezárják az oktatási intézményeket egy időre a koronavírus terjedésének megfékezése miatt. Itt találjátok azoknak az országoknak a listáját, ahol már életbe lépett a korlátozás.

Japánban még február végén döntöttek úgy, hogy március 13-ig bezárják az iskolákat és az óvodákat. Olaszországban március 15-ig, Iránban pedig egy teljes hónapig – azaz április 3-ig – szünetel az oktatás. De ezen a héten a szlovákiai Malackyban is bezárták az iskolákat a koronavírus miatt.

Madridban és Lengyelországban két hétre, Romániában március 22-ig, Csehországban határozatlan időre, az ukrán fővárosban pedig egyelőre március végéig függesztették fel a tanítást az oktatási intézményekben.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, egy modellszimulációs kísérletből kiderült, hogy a koronavírus-járvány csökkentése érdekében hasznos lehet bezárni az iskolákat. De vajon mi lesz a magyar oktatással, ha két vagy több hétig szünetel a tanítás? Erről itt írtunk korábban

Az IBS diákjai már otthonról tanulnak

Az IBS március 10-től, azaz tegnaptól lehetővé tette diákjainak, hogy online oktatási formában, otthonról tanuljanak.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés