A szakképzés átalakítása ellen tiltakoznak: petíciót adott át a PDSZ az ITM-nek Közoktatás
Eduline

A szakképzés átalakítása ellen tiltakoznak: petíciót adott át a PDSZ az ITM-nek

Petíciót adtak át a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) küldöttei az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) munkatársának. Az érdekképviselet azt akarja elérni, hogy vonják vissza a szakképzés átalakításának tervét.

Szűcs Tamás, a PDSZ elnöke a benyújtás előtt tartott sajtótájékoztatón kiemelte, hogy az új Nemzeti alaptanterv (Nat) mellett ez a másik fontos téma jelenleg.

Szerintúk a változásokra nem hagynak elég időt, és a kidolgozásba nem vonják be az érintetteket, így a Szegedi Szakképzési Centrum dolgozóit sem, akik átadták az aláírásgyűjtésük nyomán született petíciót.

A legnagyobb veszélynek a PDSZ elnöke azt nevezte, hogy már nem a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény, hanem a munka törvénykönyve vonatkozik majd a szakképzésben foglalkoztatottakra.

Szűcs Tamás rámutatott, hogy tiltakozásuk nem fog megállni egy petíciónál. Azt mondta, hogy remélhetőleg egyesül majd a PDSZ és a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) sztrájkbizottsága. Felvetette továbbá, hogy a szabadságnapok "összehangolt kivételével" demonstrálnának.

Közösen kezd sztrájkba a PSZ és a PDSZ

Egyesül a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) sztrájkbizottsága a közösen szervezett sztrájk miatt.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés