Egy hétig zárva lesznek az iskolák az egyik szlovákiai városban Közoktatás
Eduline

Egy hétig zárva lesznek az iskolák az egyik szlovákiai városban

Hétfőtől egy héten keresztül zárva lesz minden iskola és más intézmény a szlovákiai Malackyban, miután a városhoz közeli Kostolište községben több koronavírusos esetet regisztráltak - írja a parameter.sk.

A lap beszámolt róla, hogy a koronavírus-fertőzés miatt felfüggesztik egy hétre a tanítást a szlovákiai Malackyban. Az intézkedés az alapiskolákat, óvodákat, szabadidőközpontokat és a művészi alapiskolát érinti, emellett kérvényezni fogják a Pozsony Megyei Önkormányzatnál, hogy a hozzájuk tartozó középiskolákban is szüntessék be egy hétre a tanítást.

Az oktatási intézményeken kívül beszüntetnek minden olyan kulturális, szociális és sporteseményt, amelyek embertömegeket vonzanának, felfüggesztik a nyugdíjasklubbok működését, illetve bezárják azt a konyhát is, amely a nyilvánosság számára biztosítja az étkeztetést.

A város polgármester szerint egy hét múlva a válságstáb kiértékeli a helyzetet.

Elhalasztják a Műegyetemi Állásbörzét a koronavírus miatt

Az 50. Műegyetemi Állásbörze eredetileg 2020. március 18-19. között került volna megrendezésre, de a Műegyetemi Állásbörze szervezői a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem vezetőségével közösen úgy döntöttek, hogy elhalasztják a rendezvényt a koronavírus miatt. Az új időpontról a szervezők a későbbiekben adnak majd tájékoztatást.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés