"Élőkép a NAT bevezetése ellen" - pénteken a Hősök terére vonul a Független Diákparlament Közoktatás
Eduline

"Élőkép a NAT bevezetése ellen" - pénteken a Hősök terére vonul a Független Diákparlament

A új NAT bevezetése ellen szervez megmozdulást a Független Diákparlament péntek délután a Hősök terén.

Az elmúlt időszakban egyre többen adtak ki közleményt az új Nemzeti Alaptanterv kapcsán. Számos szakmai szervezet, több mint 20 ezer petíció-aláíró, és persze diákok is felszólaltak az új NAT bevezetése ellen.

"Példát véve a Berzsenyi Dániel Gimnázium és a Szent László Gimnázium diákjairól, az ADOM Diákmozgalom tagjaiként február 28-án délután 4-kor “NO NAT” feliratú élőképpel tiltakozunk a NAT bevezetése ellen a Hősök terén, ahová mindenkit várunk, aki szerint ez az alaptanterv nem alkalmas a diákok 21. századi oktatására" - írja oldalán a Független Diákparlament.

A tiltakozással azt szeretnék elérni, hogy ne vezessék be a meghirdetett NAT-ot idén szeptemberben, helyette széleskörű szakmai és társadalmi egyeztetés induljon az alaptantervről egy korszerű, diákközpontú, méltányos oktatási rendszerért.

Az eseményről bővebben itt olvashattok.

Lovassy László Gimnázium is tiltakozik a NAT ellen: egy év haladékot kérnek

Újabb gimnázium csatlakozott a NAT ellen tiltakozókhoz: közleményt adott ki a Lovassy László Gimnázium.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés