Nyelvtanulás külföldön: eddig 90 ezren jelentkeztek, hamarosan nyílik az online felület Közoktatás
Eduline

Nyelvtanulás külföldön: eddig 90 ezren jelentkeztek, hamarosan nyílik az online felület

Még februárban megnyílik az a felület, ahol a kéthetes külföldi nyelvi kurzusokra lehet majd jelentkezni a Tempus Közalapítványnál.

Korábban írtunk már a külföldi nyelvi kurzusok online pályázati lehetőségéről, melyre 140 ezer tanuló jogosult. Csoportos utazóknak 30 napig, egyéni utazóknak pedig 60 napig lesz elérhető a pályázás lehetősége – mondta a Világgazdaságnak Bartos Mónika miniszteri biztos.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri biztosa azt is elmondta, hogy nagy az érdeklődés, már 90 ezer diák jelezte, hogy szeretne részt venni a programban. A programban140 ezer kilencedikes és  tizenegyedikes középiskolás tanulónak lesz lehetősége részt venni. A csoportos utazást 81 ezer diák választotta, de a számok folyamatosan változnak.

Sok diák már megtette a szükséges előkészületeket, az előzetes adatok szerint a külföldi nyelvtanulásra jelentkezők 80 százaléka angolul, 17 százaléka németül, 3 százaléka pedig franciául szeretne tanulni. Sok fiatal kért befogadó nyilatkozatot írországi és máltai nyelviskoláktól, de a többi ország is népszerű.

Bartos Mónika a lapnak elmondta, hogy a 2020-as költségvetésben 35 milliárd forint szerepel a programra, amely egy felülről nyitott előirányzat, az igényekhez tudják alakítani, és már csaknem 300 nyelviskola a partnerük, amelyek több mint 650 városban vannak jelen, de a számuk folyamatosan bővül.

Nyelvtanulás és nyelvvizsga is ingyen: ilyen lehetőségekre számíthattok diákként

Mi a nyelvvizsgaszerzés útja-módja és milyen támogatásokra számíthattok a nyelvtanulást illetőleg? Összegyűjtöttük a legfontosabb szabályokat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Pótfelvételi, magasabb tanári fizetések és infók az egyetemi tanévkezdésről - ezek voltak a hét legfontosabb hírei Érettségi-felvételi Eduline

Pótfelvételi, magasabb tanári fizetések és infók az egyetemi tanévkezdésről - ezek voltak a hét legfontosabb hírei

A héten beszámoltunk arról, hogy emelkedett a tanárok fizetése, megkezdődött az iskolaőrök felkészítése, illetve már több mint 80 ezer diplomát adtak ki nyelvvizsga nélkül. Utánajártunk, milyen formában indítják el a tanévet az egyetemek, és azt is megnéztük, mi lesz az idei gólyatáborokkal. A Színház- és Filmművészeti körül zajló kérdésekről és történésekről is írtunk, de természetesen a pótfelvételiről sem feledkeztünk meg. Most elolvashatjátok a hét híreit röviden.