Legkésőbb máig minden diák megtudja a központi felvételi eredményét Közoktatás
Eduline

Legkésőbb máig minden diák megtudja a központi felvételi eredményét

A 2020-as középiskolai felvételi központi vizsgájának eredményéről minden érintett diákot tájékoztatnak a mai nappal bezárólag. Az összesített, országos eredmények is megjelenhetnek a napokban.

A felvételi szabályok szerint az iskoláknak február 6-áig, vagyis máig kell értesíteniük a diákokat a központi vizsga írásbeli eredményeiről. Az idei országos átlagokat is közzétehetik a napokban, egyes középiskolák már nyilvánosságra hozták saját eredményeiket - erről ebben a cikkünkben számoltunk be.

A vizsgát január 18-án írták a negyedikes, hatodikas és nyolcadikas tanulók. A 9. évfolyamra felvételizők írásbelijét töltötték ki a legtöbben, több mint 57 000-en jelentkeztek a vizsgára. De a többi feladatlapot  is több ezer diák töltötte ki. A tanulók magyar nyelvből és matematikából is vizsgáztak, a feladatlapok az Eduline-olvasók többsége szerint nem okoztak különösebb meglepetést.

Lehet fellebbezni?

Ha úgy látjátok, hogy a feladatlapokat nem a javítási-értékelési útmutató szerint értékelték, írásbeli észrevételt tehettek a megtekintést követő első munkanap végéig (16 óráig). A fellebbezés további menetéről itt olvashattok.

A középiskolai felvételi jelentkezési lapjait az iskolákba február 19-ig kell elküldeni. Az általános iskola nyolcadikosainak a felvételi lapok kitöltését az általános iskola szervezi meg. Minden középfokú iskolába külön jelentkezési lapot kell benyújtani.

Sorrendmódosítás: lesz rá lehetőség?

A jelentkezés után, 2020. március 19. és 20. között lehet majd változtatni tanulói adatlapon szereplő sorrenden. Bővebb infókat itt találtok a sorrendmódosításról.

Középiskolai felvételi: ezeket lehet tudni a változó szakképzésről

Mit kell tudniuk azoknak a szülőknek, akiknek gyerekei a középiskolai éveket szakképzésben kezdenék meg idén? Itt vannak az eddig nyilvánosságra hozott részletek.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés