Lökdösték tanárukat egy budapesti középiskola diákjai - belső vizsgálat indult Közoktatás
Eduline

Lökdösték tanárukat egy budapesti középiskola diákjai - belső vizsgálat indult

Újabb szomorú videó kering a Facebookon: lökdösték tanárukat és ordítottak vele diákjai egy budapesti középiskolában.

A felvételen látszik, hogy a tanár és egyik diákja konfliktusába még két tanuló beszáll, majd meglökik a férfit, aki a falnak esik. Hiába próbálja rendre utasítani a gyerekeket, a vitának csak a kicsengetés vet véget - írja az esetről RTL híradója.

A felvételről kiderült, hogy a budapesti Eötvös Loránd Szakgimnáziumban történt. A Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum közölte, belső vizsgálatot indítottak az ügyben. 

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezeténél azt mondják az esetről, a tanár jól reagált, fontos a nyugalom. Azonban ilyen esetben nincs megfelelő eszköze egy pedagógusnak - teszik hozzá. Esetleg megoldás lehet, hogy a tanárok nem egyedül, hanem pedagógiai asszisztenssel vezetik az osztályokat és az órákat.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

 

Hirdetés
Friss középiskolai rangsor: ezek a legjobb alapítványi gimnáziumok Közoktatás Eduline

Friss középiskolai rangsor: ezek a legjobb alapítványi gimnáziumok

A HVG középiskolai rangsorában a legjobb alapítványi iskola az idén is a budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium, Szakgimnázium és Általános Iskola lett, a top ötbe egy egri és egy paksi intézmény is bekerült. Újságárusoknál a HVG kiadványa az ország száz legjobb gimnáziumáról.