Újra online felmérést indított a Szülői Hang, megvan az új köznevelési államtitkár: hét hírei Közoktatás
Eduline

Újra online felmérést indított a Szülői Hang, megvan az új köznevelési államtitkár: hét hírei

Újra online felmérést indított a Szülői Hang, megvan az új köznevelési államtitkár és a Köznevelés-stratégiai Kerekasztal és Szakképzési Innovációs Tanács haladéktalan összehívását kéri a PSZ. A hét híreiről röviden.

Újra online felmérést indított a Szülői Hang: tanárhiányról, túlterheltségről és nyelvtudásról kérdeznek

A Szülői Hang Közösség online szülői felmérést indított annak érdekében, hogy a közoktatás legfontosabb aktuális problémáiról részletes adatokat gyűjtsenek.Kérdőívük három fontos területre fókuszál: a tanárhiányra, a nyelvoktatás problémáira és a túlterheltségre.Erről bővebben itt olvashattok.

„Mentsék meg a gyermekem osztályfőnökét!” - levelek pedagógusoktól, szülőktől

Rengeteg levél érkezik a Pedagógusok Szakszervezetéhez (PSZ) pedagógusoktól, szülőktől, nyugdíjas és pályaelhagyó pedagógusoktól. „Iktatnánk mindet sorra, de némelyikhez, az életpálya jótékony takarója alá rejtett, egyéni sorsokat mégis felfedő írásokhoz nem találtunk iktatószámot” – írja a szervezet.

Megvan az új köznevelési államtitkár: Maruzsa Zoltán letette hivatali esküjét

Ahogy arról már korábban írtunk, a felsőoktatás 2019. szeptember 1-től átkerült az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz. Illetve az Emberi Erőforrások Minisztériuma a köznevelés irányítására önálló államtitkárságot hozott létre, az eddigi helyettes államtitkár, Maruzsa Zoltán vezetésével.

A Köznevelés-stratégiai Kerekasztal és Szakképzési Innovációs Tanács haladéktalan összehívását kéri a PSZ

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) csak a sajtóból értésült arról, hogy elkészült és a következő tanévben bevezetik a Nemzeti alaptantervet és a kerettantervet.

Nem vonnák össze a nagy egyetemeket: más a terv a BME-vel, az SE-vel és a Corvinusszal?

A nagy budapesti egyetemek összevonása helyett akadémiai kutatóintézetekkel terelné őket közös ernyőszervezetbe az innovációs és technológiai miniszter. Erről bővebben itt olvashattok.

Fontos dátumokat gyűjtöttünk össze: felvtelizőknak, egyetemistáknak és érettségizőknek

A héten elkezdődött az általános- és középiskolákban a tanítás, hamarosan kezdődik az őszi egyetemi félév is. Összeszedtük, milyen fontos dátumok, határidők és események lesznek az elkövetkező hónapokban.

Az oxfordi és a cambridge-i egyetemre, illetve az orvosi egyetemek képzéseire október 15-ig, a többi intézmény alapképzéseire január 15-ig jelentkezhettek. Erről bővebben itt olvashattok.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés