Nagy változások jönnek a felsőoktatásban, közeleg az őszi érettségi: hét hírei Közoktatás
Eduline

Nagy változások jönnek a felsőoktatásban, közeleg az őszi érettségi: hét hírei

Az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz (ITM) kerül 2019. szeptember 1-től a felsőoktatás, két hatalmas magánkollégium épül Budapesten és már lehet jelentkezni a 2019-es őszi érettségire. Ezek voltak a hét oktatási hírei röviden:

Nagy átalakulások jönnek

Az Emberi Erőforrások Minisztériumától (Emmi) az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz (ITM) kerül 2019. szeptember 1-től a felsőoktatás. Illetve az Emberi Erőforrások Minisztériuma a köznevelés irányítására önálló államtitkárságot hoz létre, Maruzsa Zoltán vezetésével. Az átalakulás részleteiről itt olvashattok bővebben.

Közeleg az őszi érettségi

Közzétette a 2019-es őszi érettségi jelentkezési lapját az Oktatási Hivatal. A 2019-es őszi érettségire szeptember 5-ig lehet jelentkezni, a jelentkezési lapot itt találjátok.

Kiderülnek a ponthatárok is

Már csak pár napot kell várni a 2019-es pótfelvételi ponthatáraira - augusztus 26-án megtudjátok, bekerültetek-e a kiválasztott szakra.

Megvannak a pótfelvételi pontszámai: de miért írhat ki 0 pontot a rendszer?

Jelentkeztetek a pótfelvételire, de az e-felvételi rendszerében azt találjátok, hogy nulla pontotok van? Mi lehet ennek az oka?

Két hatalmas magánkollégium épül Budapesten

Két budapesti magánkollégium építésével lép be a magyar piacra az International Campus (IC) nemzetközi ingatlanfejlesztő. A cég eddig leginkább a német piacon épített diákszállásokat, a jelenleg fejlesztés és kivitelezés alatt álló magánkollégium között azonban német, osztrák, holland és két budapesti is megtalálható.

Elindult az egyik legjobb online tanulási oldal magyar felülete

A Khan Academyt Salman Khan bangladesi-indiai-amerikai gyökerű pedagógus 2009-ben indította el azzal a céllal, hogy bárki, bárhol kiváló minőségű oktatásban részesülhessen. A Khan Academy jelenleg a világ legnagyobb, ingyen elérhető oktatási platformja,több ezer videó, feladat, ellenőrző teszt érhető el. Erről bővebben itt olvashattok.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés