Siker a nemzetközi nyelvészeti diákolimpián: bronzérmet és különdíjat is szereztek a magyar diákok Közoktatás
Eduline

Siker a nemzetközi nyelvészeti diákolimpián: bronzérmet és különdíjat is szereztek a magyar diákok

Bronzérmet, dicséretet és különdíjat is szereztek a magyar diákok a Nemzetközi Nyelvészeti Diákolimpián – közölte a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézete.

A nyelvészeti diákolimpiát idén Dél-Koreában rendezték meg. A magyar diákok több egyéni sikert értek el, mint eddig bármikor.

Bronzérem: Kövér Blanka (ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Gimnázium), Blaskovics Ákos (Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Gimnázium)
Honorable Mention (Dicséret): Dobák Dániel (Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Gimnázium), Árvay-Vass Iván (Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Gimnázium)
Best Solution Award ("Legjobb megoldás" különdíj): Kövér Blanka

További csapattag volt Egyházi Hanna (ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium), Urszuly Csenge Bori (Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium), Vári-Kakas Andor (Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Gimnázium) és Alexy Milán (Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Gimnázium).

Taroltak a magyar diákok az elmúlt hónapokban a diákolimpiákon: íme az eredmények

Elsöprő sikereket arattak a magyar diákok a diákolimpiákon és nemzetközi versenyeken. Több tantárgyból is sikerült bezsebelniük a bronz, ezüst és aranyérmeket. Összegyűjtöttük az idei eredményeket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Kérdések a NAT körül, új fontos oktatási kutatások: ezek voltak a hét legfontosabb hírei Közoktatás Eduline

Kérdések a NAT körül, új fontos oktatási kutatások: ezek voltak a hét legfontosabb hírei

Tegnap lezajlott a 2020-as központi felvételi, a héten azonban számos változás történt az oktatás területén. Többek között az új Nemzeti alaptanterv körül vannak leginkább kérdések, de új információk is, valamint több új tanulmányról is írtunk a napokban, amelyek fontos kutatásokról számolnak be. Heti hírösszefoglalónkat olvashatjátok.