Bár azt ígérték nekik, mégsem kaptak oklevelet a legjobb tanulók Zuglóban Közoktatás
Eduline

Bár azt ígérték nekik, mégsem kaptak oklevelet a legjobb tanulók Zuglóban

Hoppon maradtak azok a budapesti diákok, akiknek a tanévzáróra jutalmat ígértek, ha ötöseik száma eléri a százat. Mivel túl sok diák teljesítette a feltételt, végül senki nem kapott évvégi jutalmat.

Az Index értesülései szerint azok a gyerekek jelentkezhettek egy zuglói általános iskola titkáránál, akiknek az ellenőrzőjébe több mint 100 db ötös jegy került be a 2018/19-es tanévben, azzal az ígérettel, hogy a tanévzárón jutalmazzák majd őket - ez lett volna a "100 ötös" pályázat, csakhogy több mint száz ötössel rendelkező diák túl sok lett, míg évvégi jutalom egy sem. "Az évzárón még csak szóba sem került a dolog, egyik anyuka kérdezett rá, hogy mi lett ezzel a történettel, válasz persze nem érkezett csak egy héttel a vakáció kezdete után" - számolt be egy szülő az Indexnek.

Az iskola igazgatónője aztán tájékoztatja a kollégákat és a szülői munkaközösség tagjait arról, hogy mi is történt. A cikkből kiderül, az iskolák nagyságrendekkel több gyerek nevét küldték be, mint amire számítottak, és sajnos nincs mód ennyi tanulót oklevéllel jutalmazni, ezért a „100 ötös” programot leállították. A Közép-Pesti Tankerületi Központ tehát inkább utólag visszavont egy általános iskolásoknak kiírt pályázatot, mert úgy ítélte meg: túl sok diáknak van sok ötöse, és nincs pénz ennyi laminált A4-es papírra - írja az Index.

Azt nem tudni, pontosan hány iskolát érinthetett a történet - ahogyan azt sem, tényleg utólag vonták-e vissza a pályázatot, és valóban a fenti okok miatt - de kettőben biztosan megerősítették mindezt: a XIV. kerületi Jókai Mór Általános Iskolában és a Hunyadi János Ének-zenei, Nyelvi Általános Iskolában.

Egyre több a korai iskolaelhagyó: ez a hatodik legmagasabb arány az unió tagállamai között

Az Európai Unió országai között Magyarország már a hatodik helyen áll a korai iskolaelhagyók számának tekintetében - derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) nemrég megjelent, Magyarország 2018 című kiadványából.

Hirdetés