Átalakult a Corvinus, elhalasztották a köznevelési törvény zárószavazását: hét hírei Közoktatás
Eduline

Átalakult a Corvinus, elhalasztották a köznevelési törvény zárószavazását: hét hírei

Javában tart a nyári szünet, de már most megnézhetitek a 2019/2020-as tanév rendjét. Hivatalosan is alapítványi fenntartásba került a Budapesti Corvinus Egyetem, és elhalasztották a köznevelési törvény módosításának zárószavazását. Ezek voltak a hét legfontosabb oktatási hírei.

Itt a 2019/2020-as tanév rendje

Megjelent a Magyar Közlönyben a 2019/2020-as tanév rendjéről szóló rendelet. Mikor kezdődik a 2019/2020-as tanév? Mikor lesz az őszi, a téli és a tavaszi szünet? Mikor tartják az érettségiket és a középiskolai felvételi vizsgát? Itt találjátok a 2019/2020-as tanév legfontosabb dátumait.

Köznevelési törvény

Mégsem kedden szavazott a Parlament a köznevelési törvényről, a zárószavazást elhalasztották. És egyelőre mégsem lesz kötelező az osztályzás, de a szöveges értékelés eltörléséről nem tett le a kormány.

Hivatalosan is alapítványi fenntartásba került a Budapesti Corvinus Egyetem

Július 1-től az állam által létrehozott Maecenas Universitatis Corvini vagyonkezelő alapítvány a Budapesti Corvinus Egyetem fenntartója. Erről bővebben itt olvashattok.

Indul a roham az albérletekért: itt vannak a budapesti árak

A felsőoktatási ponthatárok kihirdetésével megindul a főiskolások és egyetemisták rohama az albérletekért, így július 24-e után több tízezer új szereplő megjelenése várható a fővárosi albérleti piacon. A nagy kereslet miatt érdemes időben lépni, hogy ne maradjunk le a kiszemelt lakásról. Az árakról bővebben itt olvashattok.

Ezekre a dokumentumokra lesz szükségetek, ha kollégiumi szobát szeretnétek

Vége az érettségiknek, a felvételi is hamarosan lezárul már csak a ponthatárok vannak hátra. Hamarosan azonban jön egy újabb fontos jelentkezési időszak: a kollégiumi. Összeszedtük, milyen adatokra, dokumentumokra lesz szükségetek a jelentkezéshez.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés