Középiskolai felvételi: több intézménybe is lehet jelentkezni Közoktatás
Eduline

Középiskolai felvételi: több intézménybe is lehet jelentkezni

Több középiskolába is jelentkezhetnek a továbbtanulás előtt álló általános iskolások – hívta fel a figyelmet az Oktatási Hivatal Köznevelési Programok Főosztályának vezetője.

Pongrácz László az Inforádiónak azt mondta, érdemes a központi felvételi eredményét figyelembe véve, az esélyeket reálisan szemlélve beadni a jelentkezést „olyan iskolákba, ahova esélyük van felvételt nyerni”. Több középiskolát és tanulmányi területet is meg lehet jelölni.

Az utóbbi évek tapasztalatai szerint a diákok jól választanak, 77 százalékuk az első helyen megjelölt középiskolai intézménybe, 94 százalékuk pedig az első három valamelyikébe jutott be.

Február 18-a után kezdődik az oktatási intézmények saját felvételi eljárása, melyben összevetik a hozzájuk jelentkezők eredményeit, egyes iskolákban pedig szóbeli fordulót is tartanak. Március 21-22-én ezen eredmények tudatában még lehet módosítani a jelentkezésen, az eljárás április 30-án ér véget, „ekkorra mindenki tudni fogja, hogy mely iskolába nyert felvételt”.

Megvannak a központi középiskolai felvételi eredményei: alacsonyabb az átlagpontszám a tavalyinál

Közzétette a központi középiskolai felvételi előzetes eredményeit az Oktatási Hivatal. Az adatokból kiderül: a diákoknak idén is a matematikateszt ment nehezebben, az átlagpontszám pedig mind a három évfolyamon alacsonyabb, mint a tavalyi.

 

Hirdetés