Megsérült a tornaórán, kétmilliós fájdalomdíjat kaphat egy középiskolás Közoktatás
Eduline

Megsérült a tornaórán, kétmilliós fájdalomdíjat kaphat egy középiskolás

Tízezer dolláros, vagyis kétmillió forintos kártérítést követel középiskolájától egy kaliforniai diák, mert megsérült testnevelésórán.

A középiskolás állítása szerint az Estancia High School egyik testneveléstanára tehet arról, hogy megsérült súlyzózás közben, mert egyszer sem magyarázta el a diákoknak, hogyan kell biztonságosan felszerelni a tárcsákat a súlyzórúdra, írja a Los Angeles Times.

A tanuló május 23-án sérült meg, a Costa Mesa-i iskolakörzet vezetője azonban egyelőre még döntött arról, kifizetik-e a tízezer dolláros, vagyis körülbelül kétmillió forintos kártérítést. Nagy-Britanniában a diákok és a tanárok is komoly kártérítést kapnak az iskolai balesetek miatt - csak a pedagógusoknak 22 millió fontot fizettek ki egy év alatt. Összefoglalónkat itt olvashatod el.

eduline

Hirdetés
„Hallottunk olyan iskoláról, ahol még a takarítónőt is beküldték órára, annyi tanár betegedett meg" Közoktatás Eduline

„Hallottunk olyan iskoláról, ahol még a takarítónőt is beküldték órára, annyi tanár betegedett meg"

Már a negyvenhez közelít a koronavírus-fertőzés szövődményeiben elhunyt pedagógusok száma az országban – közölte az Eduline-nal a Pedagógusok Szakszervezete, amelynek alelnöke szerint ahhoz, hogy az iskolák a következő hetekben ne váljanak a járvány gócpontjaivá, sokkal gyorsabban kellene reagálni az első fertőzöttek megjelenésére. A jelenlegi szabályok szerint az iskolaigazgatók nem rendelhetnek el digitális oktatási rendet - akkor sem, ha vészesen emelkedik a betegek száma az osztályokban.