Megsérült a tornaórán, kétmilliós fájdalomdíjat kaphat egy középiskolás Közoktatás
Eduline

Megsérült a tornaórán, kétmilliós fájdalomdíjat kaphat egy középiskolás

Tízezer dolláros, vagyis kétmillió forintos kártérítést követel középiskolájától egy kaliforniai diák, mert megsérült testnevelésórán.

A középiskolás állítása szerint az Estancia High School egyik testneveléstanára tehet arról, hogy megsérült súlyzózás közben, mert egyszer sem magyarázta el a diákoknak, hogyan kell biztonságosan felszerelni a tárcsákat a súlyzórúdra, írja a Los Angeles Times.

A tanuló május 23-án sérült meg, a Costa Mesa-i iskolakörzet vezetője azonban egyelőre még döntött arról, kifizetik-e a tízezer dolláros, vagyis körülbelül kétmillió forintos kártérítést. Nagy-Britanniában a diákok és a tanárok is komoly kártérítést kapnak az iskolai balesetek miatt - csak a pedagógusoknak 22 millió fontot fizettek ki egy év alatt. Összefoglalónkat itt olvashatod el.

eduline

Hirdetés
Keresztféléves felvételi: kik kapnak hiánypótlási felszólítást? Érettségi-felvételi Eduline

Keresztféléves felvételi: kik kapnak hiánypótlási felszólítást?

A hitelesítési határidőt követően megkezdődött az adatok és a csatolt dokumentumok feldolgozása. Amennyiben ennek során megállapítják, hogy a felvételi jelentkezési kérelmet hiányosan nyújtottátok be, legkésőbb 2021. január 3-ig felszólítást kaptok a hiányok pótlására. Fontos azonban, hogy nem minden esetben érkezik felszólítás.