2009. augusztus. 12. 14:30 Eduline Utolsó frissítés: 2009. augusztus. 12. 14:14 Közoktatás

Az oktatási tárca szerint nem drágulnak a tankönyvek idén

Várhatóan nem emelkedik a tankönyvek ára a most induló tanévben - közölte Arató Gergely, az oktatási tárca államtitkára a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón.

Arató Gergely elmondta, hogy az oktatási tárca vezetője a tankönyves szövetséggel egyeztetve nem változtatott az árkorláton. Az iskolák 3475-féle tankönyvből rendelhetnek, a kormány összesen közel 7 milliárd forinttal támogatja az ingyenes, illetve kedvezményes tankönyvellátást, a kiadványok felét így gyakorlatilag az állam fizeti ki. A költségvetés a tanulók tankönyvellátáshoz általános támogatásként ezer forint hozzájárulást biztosít, a tanulók ingyenes tankönyvellátásához pedig tízezer forintot.

Az államtitkár beszámolt arról is, hogy az oktatási és kulturális miniszter jóváhagyta a 2009. évi képesség-kibontakoztató, integrációs felkészítésre, óvodai fejlesztő programra valamint az esélykiegyenlítő programokban résztvevő pedagógusoknak juttatható kiegészítő illetményekre igényelt támogatásokat. Erre a célra szeptembertől decemberig az oktatási tárca így 3,4 milliárd forintot fordít.


mti
Hirdetés