Rövidebb nyári szünet, lőtér az iskolákban: így alakul át a magyar oktatás? Felsőoktatás
Eduline

Rövidebb nyári szünet, lőtér az iskolákban: így alakul át a magyar oktatás?

Átnevezik a Pallasz Athéné Egyetemet, kellemetlen meglepetés érheti a pedagógusokat szeptemberben, lőtereket hozhatnak létre az iskolákban - csak néhány a hét legfontosabb hírei közül. Mozgalmas volt az elmúlt pár nap, ha valamiről lemaradtatok volna, most bepótolhatjátok.

Átnevezik a Pallasz Athéné Egyetemet

Miután múlt pénteken Áder János aláírta, meg is jelent a Magyar Közlönyben a Pallasz Athéné Egyetem átnevezéséről szóló, a felsőoktatási törvényt módosító jogszabály, amely alapján a kecskeméti felsőoktatási intézményt augusztus 1-től Neumann János Egyetemnek hívják majd. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Kellemetlen meglepetés érheti a tanárokat szeptemberben: nem mindenkinek emelkedik a bére

Hiába ígért 3,5 százalékos béremelést a tanároknak pedagógusnapi köszöntőjében Balog Zoltán erőforrásminiszter, egy jogszabálymódosítás miatt lesznek olyan pedagógusok, akiknek egy forinttal sem emelkedik majd a bérük szeptembertől. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Vége az emelt szintű szóbeli érettséginek

Hétfőtől kezdődnek a középszintű szóbeli vizsgák. A 2017-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Lőtereket alakítana ki az iskolákban a Klebelsberg Központ

Levelet küldött a Klebelsberg Központ az iskoláknak azzal kapcsolatban, kialakítható-e lőtér az intézményben vagy az udvarán – adta hírül az RTL Híradó. Azt írták, hogy ehhez hat méterszer tizenöt méteres elkeríthető területre lenne szükség, amely ellátható minden lőtávolságból biztos fedezékkel. A tejes cikket itt olvashatjátok el.

Szavazzatok a legszebb egyetemi campusra!

Szavazást indítottunk: arra vagyunk kíváncsiak, a legnagyobb magyarországi egyetemek közül szerintetek melyiknek van a legszebb campusa. A szavazás vasárnap éjfélig tart, úgyhogy ha azt szeretnétek, hogy a ti intézményetek nyerjen, kérjétek meg ismerőseiteket, hogy szavazzanak ők is! Hétfőn jövünk az újabb szavazással, amelyben további tíz egyetem campusára szavazhattok! A szavazást itt találjátok.

Rövidebb lehet a nyári szünet

Ha el tudnak indítani egy tömeges, országos táboroztatási programot, azzal kiegészülhet a tanév - válaszolta Maruzsa Zoltán köznevelési helyettes államtitkár az Inforádiónak arra a kérdésre, tervezik-e a nyári szünet lerövidítését, a tanév rendjének átalakítását. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Hivatalos: megvan, ki felel helyettes államtitkárként a felsőoktatásért

Megjelent a Magyar Közlönyben Horváth Zita, a Miskolci Egyetem általános rektorhelyettesének helyettes államtitkári kinevezése. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Odapörkölt a kormánynak a HÖOK

„A kormány szerint nem fontosak a hallgatók” - írja közleményében a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, amely szerint hiába jelezték többször, hogy a hallgatói ösztöndíjak összege tíz éve nem emelkedett, a kormány semmit nem tesz. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Hirdetés