Újranyitott az egyetem a szörnyű tragédia után, de sokan félnek visszatérni Felsőoktatás
Eduline

Újranyitott az egyetem a szörnyű tragédia után, de sokan félnek visszatérni

Újrakezdődött a tanítás azon a kenyai egyetemen, ahol áprilisban terroristák 148 embert öltek meg.

 

Hétfőn megkezdődött a tanítás a kenyai Garissa University Collage-ban szinte napra pontosan 9 hónappal azután, hogy fegyveresek 149 embert öltek meg a kampuszon.

A támadás után 100 egyetemistának Franciaország állja a tandíját. Ezt még a támadás után ajánlotta fel Párizs, ahol néhány hónappal korábban követtek el merényleteket. A kenyai akcióért a támadás után az al-Shabab nevű terrorszervezet vállalta a felelősséget.

 

Sok diák nem volt hajlandó visszatérni a szomáliai határ közelében fekvő kampuszra, ugyanis a megerősített őrség ellenére is félnek egy újabb támadástól. Nagyjából 600 diák az egyetem más kampuszain kap szállást. Decemberben írtunk arról, hogy egy terrorellenes gyakorlat félresikerült, és meghalt egy ember.

Az egyetem egyik professzora Twitteren közölte, hogy 25 rendőr őrzi folyamatosan az épületet, és ez minden szorgalmi időszakban így is lesz.

A kampusz mellett több általános- és középiskola is található, ezek szintén bezártak egy időre a támadás után, de többségük már korábban újranyitott. Korábban írtunk arról, hogy közel 100 iskolát zártak be terrorfenyegetés miatt a környéken.

Hirdetés