Tíz évig börtönben volt, most jogásznak tanul egy egykori bankrabló Felsőoktatás
Eduline

Tíz évig börtönben volt, most jogásznak tanul egy egykori bankrabló

Shon Hopwood 37 éves, két gyereke van, és két éve a University of Washington jogi karára jár.

University of Washington: a börtönből egyenesen a jogi karra vezetett az útja egy férfinak

Shon Hopwood 37 éves, két gyereke van, és két éve a University of Washington jogi karára jár. Pedig nem átlagos hallgató: bár most senki nem mondaná meg róla, tíz évet ült börtönben bankrablásért – írja a The Seattle Times.

„Azok, akik régebben közel álltak hozzám, most csak rázzák a fejüket, és nem hiszik el, hogy jogot tanulok” – mondja nevetve a másodéves diák. Shon Hopwood nemrég könyvet írt az életéről Law Man címmel.

A férfi ráadásul elnyerte az egyetem egyik ösztöndíját, amit csak azok a hallgatók kaphatnak meg, akik vállalják, hogy a diploma megszerzése után legalább öt évig a közszférában dolgoznak jogászként. Cserébe egy fillért sem kell fizetniük a képzésért.

„Shon Hopwood korábban nagyon rossz döntéseket hozott, de most már jó útra tért. Ezt az ösztöndíjat azok kaphatják meg, akik elkötelezett hívei az igazságszolgáltatásnak. Ő ott volt, és közelről megtapasztalta a működését” – magyarázta Michele Storms, az ösztöndíjprogram egyetemi vezetője. Drogdíler diákokat buktatott le az álruhás rendőr – összefoglalónkat itt olvashatod.

Hirdetés