Egyre nagyobb problémát okoz a szexuális zaklatás, akciót indít egy egyetem Felsőoktatás
Eduline

Egyre nagyobb problémát okoz a szexuális zaklatás, akciót indít egy egyetem

Az Edinburgh Egyetem workshopokat és más programokat szervez, hogy felhívja a figyelmet arra, egyre nagyobb probléma a szexuális zaklatás.

A kezdeményezés az egyik jele annak, hogy az Egyesült Királyságban az egyetemek nagyrészt ma már felismerik, hogy a szexuális zaklatás és erőszak egy olyan probléma, amelyet már nem lehet figyelmen kívül hagyni. Kutatások bizonyítják, hogy a szexuális zaklatás az egyetemeken is egyre gyakoribb probléma - írja a The Guardian.

Egy idén kiadott hallgatói jelentés szerint a hallgatók és a diplomások 62%-a tapasztalt szexuális zaklatást, a megkérdezettek 8% szexuális erőszak áldozata.

Az egy hétig tartó rendezvénysorozaton a hallgatók nemcsak a kényes témát járják körbe az előadásokon, hanem személyes tapasztalatokról is hallhatnak.

A legtöbb egyetem rájött, hogy valamit kell tenniük az egyetemi szexuális zaklatásokkal szemben, de természetesen ez nem olyan könnyű feladat - mondja Nina Burrowes pszichológus.

Ez a hét csak része az Edinburgh Egyetem kampányának, először szeretnék felkutatni azokat, akiknek zaklatásokat kellett átélnie, hogy elindíthassák a fegyelmi eljárást. Az egyetem több sport- és egyéb szervezet diákvezetőit is arra kérte, hogy figyeljenek jobban a szexuális zaklatás jeleire. 

Hatalmas változás előtt áll a Corvinus: megszólalt a hallgatói önkormányzat

Az átalakulás lehetőség arra, hogy a Corvinus világszínvonalú egyetemmé váljon - ezt írta közleményében a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói önkormányzata, amely érdekegyeztető fórumot szervez.

Hirdetés
„Hallottunk olyan iskoláról, ahol még a takarítónőt is beküldték órára, annyi tanár betegedett meg" Közoktatás Eduline

„Hallottunk olyan iskoláról, ahol még a takarítónőt is beküldték órára, annyi tanár betegedett meg"

Már a negyvenhez közelít a koronavírus-fertőzés szövődményeiben elhunyt pedagógusok száma az országban – közölte az Eduline-nal a Pedagógusok Szakszervezete, amelynek alelnöke szerint ahhoz, hogy az iskolák a következő hetekben ne váljanak a járvány gócpontjaivá, sokkal gyorsabban kellene reagálni az első fertőzöttek megjelenésére. A jelenlegi szabályok szerint az iskolaigazgatók nem rendelhetnek el digitális oktatási rendet - akkor sem, ha vészesen emelkedik a betegek száma az osztályokban.