A nap kérdése: jár-e családi pótlék az egyetemisták után? Felsőoktatás
Eduline

A nap kérdése: jár-e családi pótlék az egyetemisták után?

Kapnak-e a szülők családi pótlékot, ha a gyermek már a felsőoktatásban tanul? Mekkora a pótlék összege? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.

A fiam szeptemberben tölti be a tizennyolcadik életévét, és most kezdi az egyetemet. Eddig kaptunk családi pótlékot, továbbra is jár?

Nem, azok után a diákok után, akik felsőoktatási intézményben tanulnak, nem jár családi pótlék, még akkor sem, ha 18 évnél fiatalabbak. Ugyanakkor, ha több eltartott gyermek van a családban, a családi pótlék megállapításakor figyelembe veszik a már egyetemista vagy főiskolás diákot is. Így, ha a családban van egy 11, egy 13, illetve egy 20 éves eltartott tanuló, a családi pótlék csak a két fiatalkorú gyermek után jár, összege azonban a három- vagy többgyermekes családoknak járó pótlék lesz.

A családi pótlék összege egygyermekes család esetén 12 200, egy gyermeket nevelő egyedülálló esetén 13 700, kétgyermekes család esetén gyermekenként 13 300, két gyermeket nevelő egyedülálló esetén gyermekenként 14 800, három- vagy többgyermekes család esetén gyermekenként 16 000, három vagy több gyermeket nevelő egyedülálló esetén gyermekenként 17 000 forint. Milyen utazási kedvezményeket vehetnek igénybe a nappali és levelező tagozatos hallgatók? Erről itt olvashattok.

Hirdetés