Állami támogatással indul a kínai Fudan Egyetem magyarországi kampusza Felsőoktatás
Eduline

Állami támogatással indul a kínai Fudan Egyetem magyarországi kampusza

A magyar kormány 821 492 000 forint összegben támogatja az első, nem Kínában található Fudan Egyetem kampuszát.

Több, mint egy év ezelőtt írtunk arról, hogy egyetértési nyilatkozatot írt alá Palkovics László innovációs és technológiai miniszter Hszü Ning-senggel a Fudan Egyetem elnökével Sanghajban és, hogy a magyarországi campus megalapítását a kínai kormány a kétoldalú együttműködések kiemelt projektjeként kezeli.

Az év utolsó közlönyéből derült ki, hogy 800 milliós ingatlant kaphat a Magyarországra jövő kínai egyetem – írja a Menedzsment Fórum a magyar közlönyre hivatkozva.

A közlönyben az áll, hogy a kormány „egyetért a Fudan Egyetem elhelyezéséhez és a Budapest és az agglomeráció fejlesztésével összefüggő állami feladatokról”.

Azt még nem lehet tudni, hogy milyen ingatlant kap majd meg az egyetem, de a pontos összeg értéke alapján lehet, hogy már kiválasztották. Ez a pénz a 2021-es költségvetésből megy majd – írja az oldal.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Kevesebb a külföldi egyetemista az országban, és ezzel meglepően sokan jártak rosszul Felsőoktatás Szabó Fruzsina

Kevesebb a külföldi egyetemista az országban, és ezzel meglepően sokan jártak rosszul

Visszaesett a Magyarországon tanuló Erasmus-ösztöndíjasok száma a koronavírus-járvány miatt, ezt pedig a főként külföldi hallgatókra specializálódott hostelek, magánkollégiumok üzemeltetői is a saját bőrükön érzik. Van, ahol már szállást, reggelit és ingyen wifit tartalmazó „karanténcsomagot” is kínálnak a külföldről érkező egyetemistáknak.