Mi az, ami nem számít bele az államilag támogatott 12 félévbe? Felsőoktatás
Eduline

Mi az, ami nem számít bele az államilag támogatott 12 félévbe?

Sokat olvashattok arról, hogy 12 félévig tanulhattok ingyen és ennek mik a feltételei, most azonban azt néztük meg, hogy mit nem kell beleszámolni az államilag támogatott félévekbe.

Összesen 12 félévig tanulhattok ingyen felsőoktatási szakképzésen, alap-vagy osztatlan képzésen és mesterképzésen. Minden olyan félévet bele kell számolni a támogatási időbe, amelyre aktiváltátok magatokat, vagyis bejelentkeztetek.

Mi az, amit nem kell beleszámítani az aktív féléveitekbe?

Ha egy-két félévig szüneteltetitek a tanulmányaitokat, vagyis halasztást kértek, akkor nem fogynak a támogatott féléveitek.

Egy már megkezdett féléveteket akkor lehet figyelmen kívül hagyni, ha betegség, szülés, vagy más előre nem látható, vagy fel nem róható ok miatt nem sikerült befejeznetek. Természetesen ilyenkor az egyetemhez kérelmet kell benyújtanotok, amit az intézménynek el kell fogadnia.

Nagyon ritka eset, ha megszűnik a felsőoktatási intézmény anélkül, hogy a tanulmányaitokat be tudnátok fejezni. Ilyenkor sem kell a megkezdett féléveket beszámolni.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Kevesebb a külföldi egyetemista az országban, és ezzel meglepően sokan jártak rosszul Felsőoktatás Szabó Fruzsina

Kevesebb a külföldi egyetemista az országban, és ezzel meglepően sokan jártak rosszul

Visszaesett a Magyarországon tanuló Erasmus-ösztöndíjasok száma a koronavírus-járvány miatt, ezt pedig a főként külföldi hallgatókra specializálódott hostelek, magánkollégiumok üzemeltetői is a saját bőrükön érzik. Van, ahol már szállást, reggelit és ingyen wifit tartalmazó „karanténcsomagot” is kínálnak a külföldről érkező egyetemistáknak.