Kijelentette a minisztérium kire bízzák ősztől a Színművészetit Felsőoktatás
Eduline

Kijelentette a minisztérium kire bízzák ősztől a Színművészetit

Vidnyánszky Attila kuratóriumi elnök lett a Színművészeti Egyetemen – tudta meg a hvg.hu.

Vidnyánszky Attila rendező, a Nemzeti Színház főigazgatója lett a Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke, közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium - írja az oldal.

Az egyetem szeptember elsejével működési modellt vált, és alapítványi fenntartásba kerül, így ez a kinevezés elkerülhetetlen volt.

Az egyetem átalakításának történetét itt olvashatjátok, arról pedig itt írtunk, milyen más változások lesznek a felsőoktatásben szeptembertől.

Minden, amit a 2020-as pótfelvételiről tudni kell: szabályok, határidők és teendők

Tegnap elindult az idei pótfelvételi - mutatjuk a szabályokat, határidőket és a legfontosabb tudnivalókat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Több mint százezer érettségiző vár a döntésre: rengeteg a megválaszolatlan kérdés a vizsgák körül Érettségi-felvételi Csik Veronika

Több mint százezer érettségiző vár a döntésre: rengeteg a megválaszolatlan kérdés a vizsgák körül

Három hónappal az érettségi szezon kezdete előtt még mindig sok a megválaszolatlan kérdés a vizsgák körül. Az erőforrás-minisztérium szerint idén is biztonságosan meg lehet tartani az írásbeliket, sőt a végzősöknek a szóbelikre is fel kellene készülniük. Arról még nem született döntés, hogy májusig tényleg megkapják-e a vakcinát az érettségizők és tanáraik és milyen szabályok vonatkoznak majd azokra, akik nem akarják vagy alapbetegségük miatt nem tudják beoltatni magukat. Sok a kérdés az előrehozott érettségi kapcsán is.