Vigyázat: már nem sokáig használhatjátok a régi diákigazolványt Felsőoktatás
Eduline

Vigyázat: már nem sokáig használhatjátok a régi diákigazolványt

Meddig érvényes a középiskolai diákigazolványotok, és hogyan igényelhettek újat, ha már egyetemre jártok?

A régi, középiskolai diákigazolvány október 31-ig érvényes, tehát addig használhatjátok a BKV-diákbérlettel együtt, illetve kaphattok vele diákkedvezményeket. Ez igaz abban az esetben is, ha nem tanultok tovább - új diák nélkül november 1-jétől azonban már teljes árú bérletet kell vásárolnotok, és diákoknak szóló olcsóbb jegyet sem vehettek például a moziban.

Ha most egyetemre, főiskolára jártok, új, felsőoktatási diákigazolványt kell igényelnetek: ha ezt még nem tettétek meg, itt találjátok a lépéseket. Ne aggódjatok, ha október végéig nem készül el az új igazolványotok: ebben a felsőoktatási intézményben kérhettek ideiglenes, 60 napig érvényes igazolást. Ezzel használhatjátok a BKV-diákbérletet is.

Spórolási tippek egyetemistáknak: így akár több ezer forintot is megtakaríthattok

Az utóbbi napokban több olyan ötletet is mutattunk, amivel több ezer forintot is spórolhattok. Most összegyűjtöttük, hogy mehettek kedvezményesen moziba, színházba vagy múzeumba, hogy spórolhattok az utazással és a tankönyvekkel.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés