Minden fontos információ a felsőoktatási diákigazolványról: érvényesség és határidők egy helyen Felsőoktatás
Eduline

Minden fontos információ a felsőoktatási diákigazolványról: érvényesség és határidők egy helyen

Még nem érkezett meg az egyetemi diákigazolványotok? Ne aggódjatok, itt vannak a szabályok a diákigazolvány-igénylésről, érvényességéről és az esetleges igazolásokról.

Arról már korábban írtunk, hogy - ha még nem tettétek - hogyan igényelhettek felsőoktatási diákigazolványt. Erről bővebben itt olvashattok.

Mi történik, ha nem érkezik meg időben a diákigazolvány?

Fontos, hogy a közpiskolai diákigazolványotokat csak október 31-ig használhatjátok. Ne feledjétek, az igénylést az elektronikus tanulmányi rendszeren keresztül indíthatjátok el. Ha viszont a középiskolás diákigazolványotok lejárt, kizárólag érvényesített diákigazolvánnyal vehetitek igénybe a diákkedvezményt és ezt a buszokon, vonatokon szigorúan nézni fogják.

Ezek a legfontosabb tudnivalók a diákhitelről: típusok és szabályok

Hamarosan lejár a diákhitel-igénylés határideje, ezért itt van egy útmutató az igénylés szabályairól, valamint a diákhitelek közti különbségekről.

Ne aggódjatok, ha október végéig nem készül el az új igazolványotok: ebben az esetben az egyetemen, főiskolán kérhettek ideiglenes, 60 napig érvényes igazolást. Ezzel használhatjátok a BKV-diákbérletet is.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés