Egyetemisták, figyelem! Ezekre az ösztöndíjakra pályázhattok önköltséges képzéseken Felsőoktatás
Eduline

Egyetemisták, figyelem! Ezekre az ösztöndíjakra pályázhattok önköltséges képzéseken

Nem csak az állami ösztöndíjas képzésen tanulók számára, az önköltséges szakok hallgatói is nyerhetnek el különböző ösztöndíjakat. Mutatjuk, melyik típusúaknak érdemes utánanéznetek.

A legtöbb egyetemen az önköltséges képzésen tanuló egyetemistáknak is szól néhány ösztöndíj. Ha korábban nem ismertétek őket, most jól jegyezzétek meg, és ha eljön a pályázási időszak, legyetek résen, mert több százezer forintot kaphattok vissza az egyetemtől. Általában kompenzációs program néven fut az önköltséges képzésekről pályázható ösztöndíj neve. Van, ahol akár a tandíj teljes összegét elengedhetik, de önköltség felének visszafizetése is jellemző lehetőség. Ehhez viszont valóban a legkiválóbb tanulmányi eredményt kell produkálnotok.

Ha elnyeritek a kompenzációs ösztöndíjat a Corvinus vagy éppen a PPKE diákjaként, az önköltségetek díjának felétek visszakaphatjátok. De az ELTE-n van lehetőségetek kompenzációs díjra abban az esetben is, ha párhuzamosan két képzést végeztek önköltséges formában.

400+ ösztöndíj

Hasonló lehetőség van az önköltséges hallgatók számára a BME-n is, ráadásul a 400+ ösztöndíj a következő tanévtől mesterképzésben tanulók számára is elérhető. De a BGE A „Biztos Jövő Ösztöndíj” célja is ugyanez. Az egyetem valamennyi szakán a legjobb eredményt elért nappali munkarendben tanuló hallgatói ösztöndíjban részesüljenek. Alapszakonként és évfolyamonként félévente legalább egy fő 100%-os, továbbá több hallgató 50% illetve 25% önköltségnek megfelelő ösztöndíjat kaphat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés