Újabb egyetemi rangsor: a szegedi egyetem a minőségi oktatást mérő listán Felsőoktatás
Eduline

Újabb egyetemi rangsor: a szegedi egyetem a minőségi oktatást mérő listán

A minőségi oktatást mérő lista szerint a legjobb magyarországi intézmény a Szegedi Tudományegyetem - derül ki az új felsőoktatási világrangsor, a Times Higher Education (THE) értékeléséből.

Ahogyan azt már korábban megírtuk, két magyar egyetem szerepel az új felsőoktatási THE világrangsorán. Az egyik magyar helyezett a Szegedi Tudományegyetem a rangsorban a 101-200. helyen szerepel, a minőségi oktatást mérő lista szerint pedig a legjobb magyarországi intézmény - írja az egyetem közleményében.

Az intézmények gazdasági, társadalmi hatását és felelősségvállalását vizsgáló listát az ENSZ által megfogalmazott 17 fenntartható fejlődési cél alapján állították fel. A felmérésben mintegy 75 ország közel 500 egyeteme vett részt. A THE friss rangsora a 17 cél közül 11-et mért, és a Szegedi Tudományegyetem öt területen is kiemelkedően teljesített.

A lista összeállításánál olyan mutatókat mértek, mint például a végzettek száma, a tanárképzés és az élethosszig tartó tanulás feltételeinek biztosítása, az ismeretterjesztő és oktatási forrásokhoz való szabad hozzáférés, az egyetemen kívüli társadalmi közeg számára nyújtott lehetőségek (kulturális programok, tudománynépszerűsítő kurzusok), valamint a helyi iskolákkal és közösségekkel fennálló tehetséggondozó programok megléte.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés