Június közepén tárgyalja az Európai Bíróság a lex CEU-t Felsőoktatás
Eduline

Június közepén tárgyalja az Európai Bíróság a lex CEU-t

Hamarosan tárgyalja az Európai Bizottság a lex CEU-t, azt vizsgálják majd, a törvény uniós jogba ütközik-e.

A testület közölte: június 24-én tárgyalja az Európai Bizottság a lex CEU-t - írja a hvg.hu. Azt vizsgálják majd, a törvény uniós jogba ütközik-e. Az Európai Bizottság fordult a testülethez, amely azt ígérte, sürgősséggel tárgyalja majd a törvényt, de a magyar törvény szabta határidőből kicsúsztak. A CEU rektora pár hónapja bejelentette, a CEU Bécsben folytatja.

A változást Manfred Weber néppárti csúcsjelölt ajánlata hozhat: a politikus a budapesti látogatásán azt ajánlotta Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy a bajor kormány beszáll a CEU finanszírozásába, lesz közös tanszék egy német egyetemmel, a konstrukció révén pedig a CEU továbbra is kiadhat amerikai diplomát Budapesten.

A bajor miniszterelnök levelére várnak a CEU ügyében

„Ha minden igaz, fogok kapni a bajor miniszterelnöktől egy levelet, és majd attól függően válaszolok, hogy mit írnak benne" - mondta a CEU-ügy újabb felvonásáról Orbán Viktor miniszterelnök a hvg.hu-nak.

Hirdetés
„Hallottunk olyan iskoláról, ahol még a takarítónőt is beküldték órára, annyi tanár betegedett meg" Közoktatás Eduline

„Hallottunk olyan iskoláról, ahol még a takarítónőt is beküldték órára, annyi tanár betegedett meg"

Már a negyvenhez közelít a koronavírus-fertőzés szövődményeiben elhunyt pedagógusok száma az országban – közölte az Eduline-nal a Pedagógusok Szakszervezete, amelynek alelnöke szerint ahhoz, hogy az iskolák a következő hetekben ne váljanak a járvány gócpontjaivá, sokkal gyorsabban kellene reagálni az első fertőzöttek megjelenésére. A jelenlegi szabályok szerint az iskolaigazgatók nem rendelhetnek el digitális oktatási rendet - akkor sem, ha vészesen emelkedik a betegek száma az osztályokban.