"Elegünk van" - tüntetők zavarták meg a helyettes államtitkár beszédét az Educatio kiállításon Felsőoktatás
Eduline

"Elegünk van" - tüntetők zavarták meg a helyettes államtitkár beszédét az Educatio kiállításon

Félbeszakították Horváth Zita felsőoktatási helyettes államtitkár beszédét a Hallgatói Szakszervezet tagjai az Educatio kiállításon szombat délelőtt. Az Emmi államtitkára a minőségi felsőoktatásról és az ösztöndíjakról beszélt volna, a tüntető hallgatók azonban a CEU-üggyel, a gender szak megszüntetésével és a leépítésekkel szembesítették.

„Elegünk van abból, hogy amíg Orbán Viktor olcsón menzázik a várban, addig az ELTE több karán sok százmilliós leépítések történnek!” – mondták a Hallgatói Szakszervezet tagjai. A tiltakozást a Mérce közvetítette.

"Lassan tényleg ott tartunk, hogy a kémiai kísérleteket szóban, az informatikai műveleteket papíron kell levezetni. Minőségi felsőoktatásról akarsz kioktatni minket, miközben most üldöztétek el a CEU-t" - tették hozzá.

"Gazdasági racionalizáció címszó alatt betiltottatok egy olyan szakot, amely a társadalmi egyenlőtlenségekkel foglalkozott" - utaltak a társadalmi nemek szak megszüntetésére.

A Mérce videóját itt nézhetitek meg:

Hirdetés
Kevesebb a külföldi egyetemista az országban, és ezzel meglepően sokan jártak rosszul Felsőoktatás Szabó Fruzsina

Kevesebb a külföldi egyetemista az országban, és ezzel meglepően sokan jártak rosszul

Visszaesett a Magyarországon tanuló Erasmus-ösztöndíjasok száma a koronavírus-járvány miatt, ezt pedig a főként külföldi hallgatókra specializálódott hostelek, magánkollégiumok üzemeltetői is a saját bőrükön érzik. Van, ahol már szállást, reggelit és ingyen wifit tartalmazó „karanténcsomagot” is kínálnak a külföldről érkező egyetemistáknak.