Harmincmilliót buktak a 2011-es SZIN miatt a szervezők Felsőoktatás
Eduline

Harmincmilliót buktak a 2011-es SZIN miatt a szervezők

Harmincmilliós veszteséggel zárt a Szegedi Ifjúsági Napok, a Dorozsmai Nagybani Piac Üzemeltető Kft. 40 millió forinttal segítette ki a fesztivált rendező Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft.-t. A város vizsgálatot rendelt el.

A Szegedi Ifjúsági Napok 179 millió forint bevétellel és 209 millió forint kiadással járt – mondta a Délmagyarországnak Szabó Sándor, a szegedi polgármesteri hivatal kabinetfőnöke. Hozzátette: jegyeladásból idén 109 millió forint folyt be, ez tavaly 147 millió forint volt.

A kabinetfőnök a lapnak azt is elmondta: a rendezők által emlegetett 70 ezres nézőszám túlzás, a fesztiválra körülbelül 5000 bérletet és 8000 napijegyet adtak el. A nézőszám kiszámításához ilyenkor a bérleteseket megszorozzák a napok számával, tehát idén nagyjából 28 ezer fizetővendég volt a Szegedi Ifjúsági Napokon a négy nap alatt. Karszalagot kapnak rajtuk kívül a fellépők, dolgozók és a VIP-vendégek is.

A 2011-es SZIN. Hetvenezer helyett csak 28 ezren vettek bérletet és napijegyet

A tavaly egyébként 6000 bérlet, 13 ezer napijegy kelt el. Ez 37 ezer fizetővendég – tehát az akkori rendezők is túloztak, ők mindennel együtt 71 ezer vendéget mondtak. Szabó Sándor tájékoztatott arról is, hogy a többségi városi tulajdonban lévő Dorozsmai Nagybani Piac Üzemeltető Kft. 40 millió forintot utalt át a 100 százalékos városi tulajdonban lévő Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft.-nek. Ez ügyben a város vizsgálatot rendelt el.

A Szegedi Ifjúsági Ház és a nagybani piac igazgatóját is azt kérték a laptól, hogy e-mailben tegyék fel kérdéseiket, lapzártáig azonban egyikük sem válaszolt. A 2003-ban újraindított Szegedi Ifjúsági Napok 2006–2007-re lett nullszaldós. 2008-ban körülbelül 9 millió plusszal zártak, 2010-ben viszont már csak 1,5 millió forintos haszonról beszélt Boros Gyula akkori cégvezető.

eduline

Hirdetés