Melyik az 5 legjobban fizetett szakma? Felnőttképzés
Eduline

Melyik az 5 legjobban fizetett szakma?

Sokan vágynak az Egyesült Államokba dolgozni. De vajon melyek a legfizetettebb állások?

5. Ügyvéd

A friss diplomás jogászoknak itthon egyre nehezebb elhelyezkedni egy jól fizető állásban, az Államokban ugyanakkor még a kevésbé megfizetett állami szektorban is 82 ezer dollárt (23,3 millió forint) keresnek. A magánszektorban 137 ezer dollárt (39 millió forint) lehet keresni. Legjobban az olajiparban fizetik meg őket, ott 215 ezer dollár (61 millió forint) is ütheti a markukat.

4. Olajmérnök

Az a feladata, hogy megtervezze az olaj- és gázkitermelést, ügyeljen a technikai háttérre. Átlagban 138 ezer dollárt (közel 40 millió forint) keresnek, aki pedig közvetlenül az olaj és gázkitermelésben dolgozik, 150 ezret is hazavihet (42,7 millió forint).

3. Vezérigazgató

Mindenki vezérigazgató akar lenni, nem is csoda, ebben a pozícióban kevesen vannak felettünk a szervezeti hierarchiában. Általában a cég 3. embere a vezérigazgató, aki az USA- ban 176 500 dolláros (50 millió forintos) éves fizetésre számíthat.

2. Fogorvos

A fogorvos hazánkban is egy keresett és megfizetett szakma. Persze magánpraxis kell ahhoz, hogy tényleg jó kereseti lehetőségnek számítson. Amerikában évente 161-204 ezer dolláros keresettel számolhatnak, így tehát 58 millió forintot is zsebre vághatnak.

1. Orvos

Ellentétben a magyar viszonyokkal, Amerikában az orvosok foglalják el a kereseti piramis legtetejét, míg Magyarországon 90 ezer forintról indul egy rezidens havi fizetése (az átlagfizetés az orvosok között idehaza nettó 140 ezer forint), addig egy képzett aneszteziológus keresete négy évvel ezelőtt is elérte a 234 ezer dollárt Amerikában (66 millió forint). A sebészek még ennél is többet keresnek.

Hirdetés