Meglepő adatok: minden második hároméves nyomkodja az okostelefont Felnőttképzés
Eduline

Meglepő adatok: minden második hároméves nyomkodja az okostelefont

Magyarországon a 3 évnél fiatalabb gyerekek 42 százaléka rendszeresen használ valamilyen okoseszközt, és kisiskolás korra ez a szám 89 százalékra nő.

A felmérés szerint, amelyet az NN Biztosító megbízásából az NRC készített, a magyar szülők közel 70 százaléka nyilatkozott úgy, hogy gyermekük napi szinten használ valamilyen okoseszközt. A felmérés szerint a kisgyermekek 38 százaléka már 3 éves kor alatt elkezdi az okostelefon-használatot, döntően még szórakozási céllal, főleg a szülők eszközeit használva.

A 3 és 6 év közötti életkorban már 61 százalék az okostelefonozó gyermekek aránya, a 7-10 éves kisiskolás korosztálynak pedig a 89 százaléka használ vagy tabletet vagy okostelefont. Ebben az életkorban már kiegyenlítődik az egyes felhasználási területek között a szórakozás és az ismeretszerzés aránya.

A felmérés szerint a szülők többsége az iskolakezdés időszakát, vagyis a 6-7 éves kort tartja optimálisnak az okoseszközök használatának bevezetésére: éppen azt az életszakaszt, amikor a gyermekek érdeklődése egyre inkább az ismeretszerzés felé fordul és ekkortól válik jellemzőbbé a saját eszközhasználat is. A kutatás arra is rámutatott, hogy 10-ből 6 szülő érzi úgy, hogy az internet és az okoseszközök segítik a gyereket a tanulásban, az új ismeretek megszerzésében, ezért fontosnak tartják, hogy szülői felügyelettel már egészen fiatal korban megismerkedhessenek ezekkel.

250 interaktív mesét tölthettek le ingyen ezen a hétvégén

250 interaktív mesét lehet ingyen letölteni a hétvégén, ugyanis most ünnepli harmadik szülinapját a BOOKR Kids. Ma egy gyerek heti 18 órát tölt valamilyen képernyő előtt, ez 2,5 óra naponta. Ezt az időt akár érdekes és értékes tartalommal is eltölthetnék: mesékkel, történetekkel, versekkel, mondákkal - írja a hvg.hu.

Hirdetés