Kalauz a legnagyobbaktól a szentimentális fesztiválokig Felnőttképzés
Eduline

Kalauz a legnagyobbaktól a szentimentális fesztiválokig

A legnépszerűbb fesztiválok után körülnéztünk az élmezőnybe törekvő és az emberi léptékű fesztiválok világában is, valamint néhány pénztárcabarát tippel is szolgálhatunk.

Strand és B.my.Lake

A két fesztivál kéz a kézben járva tölti meg Zamárdi partjait idén is augusztus 24-27. között. A Strandra pár évvel korábban még a rendszeresen kiöntő Balaton miatt elázott sátrakról lehetett emlékezni, de gyermekbetegségeit kinőve igazán nagy fesztivállá vált. Ezt az idei felhozatal is igazolja, a Hurts mellett fellép a Hollywood Undead és Caro Emerald is, valamint a fiatal Tom Odell és a Chase and Status is. A négynapos behopp 26 ezer forint, de a napijegyeket is sikerült 10 ezer forint alatt tartani.

A még mindig fiatal B.my.Lake gyorsan a balatoni elektronikus zene szakrális eseményévé vált, amire nem vetülhet rá a Strand árnyéka. Szinte sosem áll meg az élet, folyamatosan váltják egymást a világszínvonalú dj-k a színpadokon, köztük a legnagyobb húzónevek Nicole Moudaber, Solomun, Carl Cox, és Richie Hawtin. A bérlet a 29 ezerre rúg, a napijegyek is közel 15 ezerért futnak.

Ajánlatunk az idei legnagyobbakról

Fishing on Orfű

Ha már láttál nagy fesztivált életedben, és elvetődtél Orfűre, el sem kell olvasnod ezt a cikket, már tudod, hogy miért érdemes jegyet váltanod. Az emberi léptékű fesztiválok mintapéldánya lett az orfűi tópart, amit az érdeklődés miatt bár tudtak volna bővíteni, mégis önmérsékletet gyakorolva mindössze néhány ezren bulizhatnak a fesztiválon, így őrzik meg barátságos jellegét. Nem is csoda, hogy bérletet már nem is lehet váltani a június 22-25. között futó fesztiválra, a napijegyeket is szabályosan vadásznia kell az érdeklődőknek.

Kispál nélkül már nincs is fesztivál, a felhozatalt is a legerősebb magyar zenekarok jellemzik, köztük a helyi érdekű 30Y-nal. A jegyárakat is az egyetemisták és a fiatalok zsebére szabták, hiszen ki tud olyan négynapos fesztivált hazánkban a Pécs-Szeged egyetemi tengelyen kívül, ahol 18 ezerért adhatod ki magadból a vizsgák minden nyűgét?

SZIN

Évről évre az egyetemisták és a nyarat végigdolgozók megbízható szezonzáró fesztiválja volt a több évtizedes hagyománnyal bíró Szegedi Ifjúsági Napok. A hazai fesztiválfelhozatalban kissé megfakult a fénye, még a csőd híre is felröppent párszor a szervezés bizonytalansága miatt, ám mindig képes volt a megújulásra. A koncertek mellett az igazi fűszert a Tisza felett úszó Szeged látképe és a fűzfás parti sétányok adják.

A SZIN mindig is a magyar zenekarokban volt erős, de felismerve az igényeket idén az igazán friss és népszerű nemzetközi mezőnyből is merítenek, kiemelendő René Lavice megjelenése, illetve Jasmine Thompson, a Foreign Beggars, valamint a pár éve agyonjátszott Milk&Sugar is megmutatja magát. Az augusztus 24-28-ra szóló belépődíjak is kimondottan diákbarátok, a helyszínen sem kerülnek többe 19 ezer forintnál, de a napijegyek is a hasonló kínálatú fesztiválok töredékéért érhetők el.

Bánkitó

Kicsit mindig is olyan volt Nógrádban a tóparton, mintha a fővárosi bulinegyed kiköltözne a természetbe, hogy a csúcsra járatott szórakozóhelyek helyett mezítláb a fűben taposson ugyanarra a zenére. De mennyivel kellemesebb a stégnél a hűs szellőre eszmélni hajnalban, mint a Blahán, mikor belépsz a metróhuzatba? Az aktív pihenés könnyűzenei megfelelőjévé vált fesztiválon július 13-16. között naponta 6-7 ezredmagatokkal bulizhattok, idén is a belváros kedvelt fellépőivel, mint iamyank, Fran Palermo, Ivan and the Parazol, Szabó Benedek és a Galaxisok, Middlemist Red, Volkova Sisters, valamint a Bohemian Betyars.

A bérlettel érdemes sietni, mert a tavalyi évhez hasonlóan könnyen elfogyhatnak a 25 ezer forintos bérletek, de a napijegyek is kincsnek számíthatnak egy idő után 11 ezer forintért.

Hirdetés