Hogyan zajlik egy forgalmi vizsga? Felnőttképzés
Eduline

Hogyan zajlik egy forgalmi vizsga?

Túl vagytok a KRESZ vizsgán és most készültük a forgalmira? Megnéztük, hogy mire kell készülni azoknak, akik emiatt izgulnak.

Nemrég megnéztük, hogy hogyan zajlik egy KRESZ vizsga, most pedig utánajártunk, hogy mire kell számítani, ha már a forgalmi vizsgára készültök.

Az első és legfontosabb tanács, hogy mindenképpen olyan cipőt válasszatok a vizsgára, ami kényelmes és teszteltétek már korábban vezetésnél. A vizsga előtt találkoztok a vizsgabiztossal és ellenőrzik az adataitokat. A vizsga alatt a vizsgabiztos egy minősítő lapon fogja értékelni a tudásotokat. Van több olyan feladat is, amit még a vizsga vezetés része előtt meg kell tennetek, ezeket általában már a gyakorlás során megtanuljátok. lyenek például:

  • a rendszámtáblák ellenőrzése
  • a világító- és fényjelző berendezések ellenőrzése
  • a gumik ellenőrzése
  • a kormány ellenőrzése
  • a fék ellenőrzése

Amikor készen vagytok az ellenőrzéssel, beülhettek az autóba, de még ekkor is van néhány teendő, amit el kell végezni a sikeres vizsgához:

  • állítsátok be a vezető ülést és a tükröket
  • ne felejtsétek el bekötni magatokat

Az  indulás előtt jusson eszetekbe a bizonyos „SIKKES” elindulás. Miután beindítottátok a motort tegyétek sebességbe az autót, ezután jön az irányjelzés, a körültekintés majd a kézifék kiengedése. Már itt is több mindenért kaphattok hibapontot, így ügyeljetek az elindulásnál is. Hibapont jár például azért, ha a biztonsági övet nem csatoltátok be, ha a pedálokat, a kormányt és a kéziféket nem összehangoltan kezelitek, ha a világítást nem kapcsoljátok fel (amennyiben szükséges).

A forgalomban A 9 manőverezési feladat közül a vizsgabiztos által kijelölt 4 feladatot kell sikeresen megcsinálnotok. Egyet az előremenetben történő a 90º-os parkolási manőverek közül, egyet az hátramenetben történő a 90º-os parkolási manőverek közül, egyet a párhuzamos parkolási feladatok közül és egy megfordulást is.

Törvénymódosítás miatt hagyják el a pályát a magántanárok

A tanárhiány évek óta aggasztó kérdés az oktatásban, de mi van ha magántanárhiánnyal is meg kell majd küzdeni? Az új felnőttképzési törvény után sokan hagyják ott a pályát.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

 

 

Hirdetés