Mekkora összeget igényelhettek vissza a KRESZ-tanfolyam és a -vizsga árából? Felnőttképzés
Eduline

Mekkora összeget igényelhettek vissza a KRESZ-tanfolyam és a -vizsga árából?

Jogosítványt szereznétek a nyáron? Ekkora összeget kaphattok vissza a sikeres vizsga után.

Mekkora összeget igényelhettek vissza?

A támogatás maximális összege 25 ezer forint. Mivel az elméleti tanfolyamért összesen 15-40 ezer forintot kell fizetni, a KRESZ-vizsga pedig országszerte 4600 forintba kerül, ezért akár a KRESZ-tanfolyam és -vizsga teljes költségét visszakaphatjátok.

Mikor kaphattok támogatást?

Akkor élhettek a lehetőséggel, ha a vizsga napján még nem töltöttétek be a 20. életéveteket. A kérelmet a sikeres vizsga letétele után egy éven belül adhatjátok le.

Milyen tanfolyamokra és vizsgákra vonatkozik a támogatás?

A támogatás csak a „B” kategóriás jogosítványhoz szükséges tanfolyam és vizsga díjára vonatkozik, más kategóriákra nem. Fontos azonban, hogy a támogatás mind tantermi, mind online elvégzett tanfolyamok esetében igényelhető.

Mennyibe kerül egy jogosítvány megszerzése?

Egy jogosítvány megszerzésére nagyjából 150-180 ezer forintot kell szánnotok, de iskolától és az esetleges pótóráktól, vizsgaismétlésektől függően ez akár ennél jóval borsosabb is lehet. Az idei árakról itt írtunk részletesebben:

Jogosítványt szeretnétek? Ennyit kell rá félretennetek

Mennyibe kerülnek az elméleti órák, a gyakorlat és a vizsga? Milyen egyéb költségei lehetnek a jogosítványszerzésnek, és mikor igényelhetitek vissza a KRESZ-vizsga árát? Mutatjuk őket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés