Nem kell pótolni az elmaradt elsősegélyvizsgákat Felnőttképzés
Eduline

Nem kell pótolni az elmaradt elsősegélyvizsgákat

Bodó Sándor az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára közölte, hogy nem kell pótolnia az elsősegély vizsgát azoknak, akiknek anélkül adták ki a jogosítvány.

Korábban írtunk róla, hogy az ország minden részében újraindultak a közlekedési vizsgák. A részvétel kötelező feltétele a védőfelszerelés - maszk és kesztyű – viselése.

A május 21-én kiadott Magyar Közlönyből az derül ki, hogy milyen a veszélyhelyzet során a járművezetésre jogosító okmány kiadásával kapcsolatos eltérő szabályok vannak. A jogosítvány most kiadják az elsősegélyvizsga megszerzése nélkül is.

Május 29-én, az operatív törzs tájékoztatóján Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár bejelentette, hogy az elsősegélyvizsgát nem kell pótolniuk azoknak, akik a veszélyhelyzet időszakában szerezték meg a jogosítványukat.

Magasabb volt az átlagkereset márciusban, mint egy évvel korábban - friss adatok

Most megnézhetitek a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatait az átlagkeresetekről. A vizsgált időszakot a koronavírus-járvány gazdasági következményei még csak részben érintették.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Bezártság, aggodalom, egyedüllét: mivel küzdenek járvány idején a diákok? Közoktatás Tóth Alexandra

Bezártság, aggodalom, egyedüllét: mivel küzdenek járvány idején a diákok?

Aggodalom a családért és a barátokért, bezártság, elszigeteltség – többek között ilyen érzésekkel fordulnak diákok az Eduline által megkérdezett szakpszichológushoz. A kisebb-nagyobb megszakításokkal lassan egy éve otthon tanuló középiskolások és egyetemisták egy részénél a koronavírus-járvány által kiváltott stressz hangulatingadozást, szorongást, fásultságot, kimerültséget, alvási problémákat is okozhat.