Több mint 61 ezren regisztráltak - elindult az ingyenes informatikaképzés Felnőttképzés
MTI

Több mint 61 ezren regisztráltak - elindult az ingyenes informatikaképzés

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében meghirdetett ingyenes, 8 hetes informatikai online oktatásra összesen 61 886-an regisztráltak.

Ahogy már írtunk róla, a május 25-én elindult online kurzus az alapvető ismeretekre épít, a jelentkezők a Windows operációs rendszer használatát sajátíthatják el, megismerik a különféle fejlesztési módszertani elemeket, a tervezést, az implementálást, a tesztelést - írja közleményében a minisztérium. Hozzáteszik: a kurzus online, automatikusan kiértékelt záróvizsgával végződik, aminek eredménye alapfeltétele az erre épülő, magasabb képzésszintnek.

A résztvevőknek a képzés teljesen ingyenes, sikertelen vagy nem teljesített záróvizsga esetén sem terhel senkit visszafizetési kötelezettség - teszik hozzá.

A minisztérium közleményében hangsúlyozta, a 8 hetes informatikai alapozó elsősorban azoknak szól, akik a koronavírus-járvány miatt elvesztették a munkájukat, vagy szabadidejükben fontolgatják, hogy informatikai pályára lépnek, esetleg digitális ismereteiket bővítenék.

Mehet a vezetés - sokan szeretnének KRESZ-vizsgát tenni

A tízezret közelíti országszerte közlekedési vizsgát tévők száma valamilyen kategóriában a május 11-i újraindulás óta.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés