Ingyenes KRESZ: kiknek jár a támogatás? Felnőttképzés
Eduline

Ingyenes KRESZ: kiknek jár a támogatás?

Arra készültök, hogy jogosítványt szereztek, vagy már túlvagytok az elméleti tanfolyamon és a KRESZ-vizsgán? Van egy remek lehetőség, amellyel a költségeket kicsit lejjebb tornázhatjátok.

Ha még nem töltöttétek be a 20. életéveteket, a sikeres KRESZ-vizsga letétele után egy évig igényelhetitek vissza a vizsga, illetve a tanfolyam árát. Maximum 25 ezer forintot kaphattok vissza, amellyel akár a költségek egészét megspórolhatjátok. A jogosítvány megszerzésére egyébként legalább 150 ezer forintot kell szánni: az összes költséget itt találjátok.

A támogatást attól függetlenül igénybe vehetitek, hogy tantermi vagy online tanfolyamon vettetek-e részt, és a képzés hossza sem számít. A támogatás csak a „B” kategóriás jogosítványhoz szükséges tanfolyam és vizsga díjára vonatkozik, más kategóriához szükséges tanfolyamokra, illetve vizsgákra nem. Az igénylés menetéről itt olvashattok.

Jogosítványt szereznétek? Ezekkel az ingyenes appokkal készülhettek a KRESZ-vizsgára

Hányszorosára nő a fékút kétszeres sebességről fékezve? Melyik autó haladhat át először a kereszteződésen? Hasznos appokat mutatunk, ha KRESZ-vizsgára készültök, vagy csak felfrissítenétek a tudásotokat.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés