Hamarosan újabb fontos dolog vár a felvételizőkre: indul a tavaszi ügyintézés Érettségi-felvételi
Eduline

Hamarosan újabb fontos dolog vár a felvételizőkre: indul a tavaszi ügyintézés

A jelentkezési időszak lezárása után megkezdődik az adatok feldolgozása, kiépül a felvételi eljárás központi nyilvántartása. Áprilistól lesz újra dolgotok: az E-felvételi felületét a tavaszi ügyintézési időszakban is figyelemmel kell kísérnetek.

A jelentkezési, illetve hitelesítési határidőt követően elkezdődik az E-felvételiben rögzített adatok és feltöltött dokumentumok feldolgozása, amikor az adatfeldolgozó munkatársak is átnézik az adatbázisban szereplő adatokat, illetve dokumentumokat.

2018. április 19-től indul a tavaszi ügyintézési időszak. Ekkortól az E-felvételiben lehet nyomon követni a rögzített adatokat, ellenőriznii a feltöltött dokumentumokk feldolgozottsági státuszát, valamint itt lehet majd látni vizsgaeredményeket, a felvételi pontokat, majd pedig a besorolási döntésről szóló határozatot.

Ezekre kell figyelnetek

Hiánypótlás: ha a feldolgozáskor kiderül, hogy a jelentkezést hiányosan nyújtottátok be, legkésőbb 2018. június 27-ig a jelentkező felszólítást kap a hiányok pótlására a jelentkezéskor megadott e-mail címére. Erre 2018. július 11-ig van lehetőségetek.

Adatok: az E-felvételi segítségével közvetlenül megtekinthetitek és folyamatosan nyomon követhetitek a rögzített adataitokat és eredményeiteket, a felvételi pontjaitokat, majd pedig a felvételi döntés eredményét. Emellett folyamatosan elérhető és letölthető lesz az adatokat összesítő ún. jelentkezői státuszlap, valamint az eljárás végén ugyanitt lesz elérhető és letölthető a besorolási döntés is.

Az Eduline-on minden infót megtaláltok a 2018-as felvételiről, legfrissebb cikkeinket itt olvashatjátok el.

Hallgatói szerződés: ezeket kell vállalni az állami ösztöndíjért

Fontos, hogy tudjátok, mit kell vállalnotok, ha állami ösztöndíjas képzésre jelentkeztetek a 2018-as felvételin.

Felvételi jelentkezés lépésről lépésre - 2018

Online képzés célja: Az Eduline online videós felvételi tájékoztatója végigvezet a 2018-as felsőoktatási felvételi minden fontosabb lépésén a szakválasztástól a ponthatárhúzásig. Segítünk, hogy ne vessz el a jogszabályok útvesztőjében és ne veszíts értékes pluszpontokat a felvételi során. | | Kiemelt képzések , Tanulástámogatás

Hirdetés