Kellemetlen meglepetés a középiskolai felvételin: nagyot rontottak a diákok Érettségi-felvételi
Eduline

Kellemetlen meglepetés a középiskolai felvételin: nagyot rontottak a diákok

Megjelent a lista az középiskolai felvételi írásbeli eredményeiről: a nyolcadikos diákok magyar nyelvből javítottak...

Megjelent a lista az középiskolai felvételi írásbeli eredményeiről: a nyolcadikos diákok magyar nyelvből javítottak (az átlag a tavalyi 25,2 ponthoz képest 29,3), matematikából azonban nagyot rontottak (23,5 pontról 19,8-ra csökkent az átlagteljesítmény).

Matematikából a hatosztályos gimnáziumba jelentkezők is rontottak 2012-es eredményekhez képest: tavaly átlagosan 26,8 pontot értek el a diákok, az idén csak 23,2-t. A nyolcosztályos gimnáziumba jelentkezők viszont magyar nyelvből és matekból is javítottak: 27,1 pontról 35,5 pontra, illetve 34,3 pontról 36,2 pontra.

A diákok magyar nyelvből és matematikából is 45-45 percet kaptak a feladatsor megoldására - a feladatsorokat és a megoldásokat itt nézhetitek meg: négyosztályos középiskolák, nyolcosztályos gimnáziumok, hatosztályos gimnáziumok.

Nem minden intézmény tette kötelezővé az írásbeli vizsgát, ezekbe az középiskolákba az általános iskolai jegyek alapján lehet bejutni, máshol viszont az írásbeli mellett szóbeli vizsgát is kell tenni – a művészeti és sporttiskolák pedig alkalmassági vizsgát is szervezhetnek. Ezeket február 18-tól tartják, a felvételi eredmények alapján a középiskolák március 13-ig készítik el a felvett diákok ideiglenes jegyzékét.

A felvételi központ ezeket veti össze a jelentkezők által felállított sorrendet tartalmazó tanulói adatlapokkal, így alakul ki a végleges felvételi jegyzék. A szülők április 25-ig kapnak értesítést - akik nem kerülnek be, azok jelentkezhetnek a május 2-től augusztus 30-ig tartó rendkívül felvételi eljárásra. A 2013-as középiskolai felvételivel kapcsolatos összes cikkünket, a feladatlapokat és megoldásokat itt találjátok.

Hirdetés