Legfontosabb határidők a keresztféléves felvételiben Érettségi-felvételi
Eduline

Legfontosabb határidők a keresztféléves felvételiben

Tegnap megkezdődött a 2021-es keresztféléves eljárás, de mik a legfontosabb határidők? Mutatjuk őket.

A végleges jelentkezéseket legkésőbb 2020. november 15-én éjfélig kell rögzíteni. A jelentkezés hitelesítésének határideje 2020. november 20.

Hogyan hitelesíthettek?

Az Ügyfélkapuval hitelesíthettek. Ügyfélkapu regisztrációval történő hitelesítés során, az E-felvételi felületén található hitelesítés funkció használatával a két rendszerbe történő párhuzamos bejelentkezéssel azonosíthatjátok magatokat - erről az E-felvételi felületén és e-mailben is értesítést kaptok. Ha minden rendben van, a hitelesítés automatikusan megtörténik.

Amennyiben egy korábbi sikeres hitelesítést a jelentkezési határidő előtt, valamiét (pl. adatmódosítás miatt, akár megtörtént az végül, akár nem) visszavontok, akkor a hitelesítést újra meg kell csinálnotok, hogy érvényes legyen a jelentkezésetek.

A jelentkezéskor már meglévő dokumentumokat a jelentkezéssel egy időben kell feltölteni az E-felvételibe. A jelentkezési határidő után szerzett dokumentumok feltöltésének határideje 2021. január 11.

A ponthatárokat várhatóan 2021. január 25-én hirdetik ki.

A meghirdetett szakokat itt találjátok:

Elindult a felvételi, itt van minden, amit jelentkezésről tudni kell

Elindult a 2021-es keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás. A februárban induló képzésekre 2020. november 15-ig lehet jelentkezni. Itt vannak a részletek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Ismét jön az online oktatás középiskolai felvételivel és érettségi felkészüléssel Közoktatás Eduline

Ismét jön az online oktatás középiskolai felvételivel és érettségi felkészüléssel

Ismét több százezer diákot, tanárt és szülőt érint a központi döntés: április 7-ig minden óvoda és iskola zárva lesz, a diákok online órákon vesznek majd részt. De vajon a szigorítás ellenére is megtartják a középiskolák az e heti szóbeli vizsgákat? Lesz-e ügyelet az óvodákban és az iskolákban? És mi lesz az érettségivel?