Jár a pluszpont, ha ugyanabból a nyelvből van nyelvvizsgátok és emelt érettségitek? Érettségi-felvételi
Eduline

Jár a pluszpont, ha ugyanabból a nyelvből van nyelvvizsgátok és emelt érettségitek?

Ismét egy olyan olvasói kérdésre válaszolunk, ami sok diákot érdekel a keresztféléves felvételi időszak előtt.

Mennyi pluszpont jár, ha ugyanabból az idegen nyelvből tesztek nyelvvizsgát és emelt szintű érettségit is?

Alap esetben maximum 40 többletpontot kaphattok abban az esetben is, ha több különböző nyelvből szereztek nyelvvizsga-bizonyítványt, vagy ha a különböző nyelvvizsgák alapján elérhető többletpontjaitok összege ezt meghaladná.Hamarosan indul a keresztféléves felvételi, itt olvashattok a legfontosabb szabályokról.

Azonban egy nyelvből csak egy nyelvvizsgáért adható többletpont - ez azt jelenti, hogy ha középfokú és felsőfokú vizsgátok is van egy ugyanazon nyelvből, akkor csak a kedvezőbb esetért kaphattok pontokat. Illetve ha egy adott idegen nyelvből egyidejűleg nyelvvizsga és emelt szintű érettségi vizsga alapján is jogosultak lennétek többletpontra, akkor a többletpontot szintén csak egyszer, a számotokra kedvezőbb pontszámot biztosító jogcímen kapjátok meg. Az emelt szintű érettségiért 50 pont jár, ami több, így azt fogják beszámítani.

Ilyen lesz az őszi érettségi földrajzból

Már csak egy hét van hátra az őszi földrajzérettségiig. Ha ti is vizsgáztok ebből a tárgyból, érdemes elolvasnotok, hogy mi vár rátok az írásbelin és a szóbelin. Most összegyűjtöttük a legfontosabb szabályokat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

 

Hirdetés
Bezártság, aggodalom, egyedüllét: mivel küzdenek járvány idején a diákok? Közoktatás Tóth Alexandra

Bezártság, aggodalom, egyedüllét: mivel küzdenek járvány idején a diákok?

Aggodalom a családért és a barátokért, bezártság, elszigeteltség – többek között ilyen érzésekkel fordulnak diákok az Eduline által megkérdezett szakpszichológushoz. A kisebb-nagyobb megszakításokkal lassan egy éve otthon tanuló középiskolások és egyetemisták egy részénél a koronavírus-járvány által kiváltott stressz hangulatingadozást, szorongást, fásultságot, kimerültséget, alvási problémákat is okozhat.