Hamarosan lejár egy fontos határidő, csak pár napig lehet jelentkezni a vizsgákra Érettségi-felvételi
Eduline

Hamarosan lejár egy fontos határidő, csak pár napig lehet jelentkezni a vizsgákra

Szeptember 7-ig lehet jelentkezni az őszi érettségire: ha még nem töltöttétek ki a jelentkezési lapot, de szeretnétek egy vagy több tárgyból vizsgázni októberben-novemberben, sietnetek kell.

Az Oktatási Hivatal oldalán megtalálható a 2020-as októberi-novemberi érettségi vizsgák jelentkezési lapját, innen tölthetitek le. Ezt az űrlapot azoknak kell kitölteniük, akik már nem állnak tanulói jogviszonyban egy gimnáziummal vagy szakgimnáziummal sem, de ősszel szeretnének érettségizni egy vagy több tantárgyból.

Közeledik a jelentkezési határidő: szeptember 7-ig fogadják a jelentkezéseket az októberi-novemberi írásbeli és szóbeli vizsgákra.

Ismét változik az előrehozott érettségik szabálya

A friss Magyar Közlönyben nyilvánosságra hozott rendelkezések szerint újra változik az előrehozott érettségik szabálya - mutatjuk kik és mikor vizsgázhatnak majd.

Arról már írtunk, hogy az őszi érettségi szezon 2020. október 16-án kezdődik a nemzetiségi nyelvi és irodalmi írásbelikkel, az írásbeli vizsgák egészen október 30-ig tartanak. A magyar nyelv és irodalom október 19-én lesz. A teljes vizsganaptárat itt találjátok.

A 2020-as őszi érettségiről itt olvashattok el minden friss infót és legfontosabb tudnivalót.

Katonai alapismeretek helyett jön a honvédelmi alapismeretek érettségi

A 2020-as őszi érettségin már honvédelmi alapismeretekből is lehet majd érettségizni, ami a korábbi katonai alapismereteket váltja fel. Mutatjuk, hogy miből kell majd vizsgázniuk azoknak, akik ezt az érettségi tárgyat választják.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés