Bukhatjátok a pótfelvételit, ha ezekre a vizsgákra nem mentek el Érettségi-felvételi
Eduline

Bukhatjátok a pótfelvételit, ha ezekre a vizsgákra nem mentek el

Olyan szakot is megjelöltetek a pótfelvételin, ahol gyakorlati vagy alkalmassági vizsgát tartanak? Akkor fontos tudnotok: ezekről általában nem küldenek külön behívó levelet.

2020. augusztus 9-én éjfélig van lehetőségetek az idei pótfelvételin egyetemre vagy fősikolára jelentkezni. Amennyiben a felsőoktatási intézmények alkalmassági, gyakorlati vizsgát vagy - elsősorban mesterképzésekben - felvételi vizsgát írnak elő, azt a pótfelvételi hirdetményben jelzik, és közlik annak időpontját is. Az idő rövidsége miatt azonban a vizsgára külön behívó levelet általában nem küldenek - hívja fel a figyelmet a Felvi.

Az idei pótfelvételi ponthatárait előreláthatólag augusztus 28-áig hirdetik ki, ekkor dől el, hogy felvettek-e benneteket az általatok megjelölt képzésre. Azonban van néhány szabály, amelyeknek köszönhetően már most tudtok kalkulálni a pontokkal. Ezekről itt írtunk korábban.

A 2020-as pótfelvételiről szóló, folyamatosan frissülő cikkeinket itt találjátok.

Meddig kell hitelesítenetek a pótfelvételis jelentkezéseteket?

A pótfelvételi űrlap kitöltésére augusztus 9-én éjfélig van lehetőségetek. De meddig kell hitelesítenetek a jelentkezéseteket?

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Keresztféléves felvételi: kik kapnak hiánypótlási felszólítást? Érettségi-felvételi Eduline

Keresztféléves felvételi: kik kapnak hiánypótlási felszólítást?

A hitelesítési határidőt követően megkezdődött az adatok és a csatolt dokumentumok feldolgozása. Amennyiben ennek során megállapítják, hogy a felvételi jelentkezési kérelmet hiányosan nyújtottátok be, legkésőbb 2021. január 3-ig felszólítást kaptok a hiányok pótlására. Fontos azonban, hogy nem minden esetben érkezik felszólítás.