Hány pontot ér az OKJ-s végzettség az egyetemi vagy főiskolai felvételin? Érettségi-felvételi
Eduline

Hány pontot ér az OKJ-s végzettség az egyetemi vagy főiskolai felvételin?

Mikor kaphattok pluszpontot az OKJ-s végzettségért? Milyen szakképesítést fogadnak el az egyetemek és főiskolák? Mutatjuk a szabályokat.

Az Országos Képzési Jegyzékben (OKJ) szereplő, 1993 után szerzett, 54-es vagy 55-ös szakmaszámú szakképesítésért 32 többletpontot kaphattok – maximum egy szakképesítésért jár többletpont, és csak abban az esetben, ha az OKJ-s képzés szakirányának megfelelő szakon tanultok tovább: itt találjátok a megfeleltetési táblázatot.

Fontos azonban, hogy csak akkor jár a többletpont, ha erről a képzési terület intézményei közösen úgy határoztak. Azt, hogy a kiszemelt szakon kaphattok-e többletpontot, ebben a dokumentumban ellenőrizhetitek.

A 2020-as felvételivel kapcsolatos összes cikkünket itt találjátok.

Meddig kell feltöltenetek a nyelvvizsga-bizonyítványotokat, ha pluszpontot szeretnétek a felvételin?

Mi a határideje a nyelvvizsga-bizonyítványok feltöltésének, ha szeretnétek, hogy pluszpontként számolják el a felvételin? Itt vannak a részletek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Keresztféléves felvételi: kik kapnak hiánypótlási felszólítást? Érettségi-felvételi Eduline

Keresztféléves felvételi: kik kapnak hiánypótlási felszólítást?

A hitelesítési határidőt követően megkezdődött az adatok és a csatolt dokumentumok feldolgozása. Amennyiben ennek során megállapítják, hogy a felvételi jelentkezési kérelmet hiányosan nyújtottátok be, legkésőbb 2021. január 3-ig felszólítást kaptok a hiányok pótlására. Fontos azonban, hogy nem minden esetben érkezik felszólítás.