Felvételi kisokos: itt nézhetitek meg, hány pontotok van összesen Érettségi-felvételi
Eduline

Felvételi kisokos: itt nézhetitek meg, hány pontotok van összesen

Már egy ideje elindult a tavaszi ügyintézési időszak. De hol nézhetitek meg, hogy milyen pontokkal számolhattok az egyes szakoknál? Itt a válasz.

Ha kíváncsaik vagytok a pontszámaitokra, a jelentkezői státuszlapon egyben, összegezve láthatjátok az adataitokat és az aktuális pontszámokat. A jelentkezések és pontszámok menüpontban pedig megnézhetitek, hogy az egyes jelentkezési helyeken mennyi a kiszámított felvételi összpontszámotok.

A pontszámítás alapját a közhiteles nyilvántartásokból származó információk és a dokumentummal megfelelően igazolt és feldolgozott eredmények képezik - hívja a fel a figyelmet a Felvi. Így ha pótoltatok egy hiányzó dokumentumot, és ez a feldolgozott dokumentum hatással van az összpontszámotokra, a változás csak a dokumentum feldolgozását követő napon jelenik meg a pontszámban.

Érdemes tehát az ügyintézési időszakban többször is visszalátogatni az E-felvételi felületére, hogy az aktuális értéket láthassátok - teszi hozzá a felvételi tájékoztató.

Hat egyetem készül modellváltásra, de az állami ösztöndíjak maradnak

Újabb hat egyetem alapítói és fenntartói jogai vagyonkezelő alapítványokhoz kerülnek augusztus 1-jétől a parlamenti döntésre váró törvényjavaslatok szerint. Az új működési modell az eddigiekhez hasonlóan továbbra is biztosítja minden hallgatónak az állami ösztöndíjas képzés lehetőségét az érintett egyetemek mindegyikén - nyilatkozta Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára az MTI-nek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés