Meddig kell pótolnotok a hiányzó dokumentumokat a 2020-as felvételin? Érettségi-felvételi
Eduline

Meddig kell pótolnotok a hiányzó dokumentumokat a 2020-as felvételin?

Július 9-ig tölthetitek fel az E-felvételi felületére a pontszámításhoz szükséges, de még hiányzó dokumentumokat. Ugyanitt a már benyújtott dokumentummásolatok feldolgozottsági státusza is nyomon követhető.

A február 15. után megszerzett és a felvételi feltételéül szolgáló, a pontszámításhoz nélkülözhetetlen vagy többletpontokat igazoló dokumentumok legkésőbb 2020. július 9-ig tölthetitek fel az E-felvételibe. Itt a dokumentumok feldolgozottsági státuszát is nyomon követhetitek, ezért érdemes néhány naponta visszatérnetek.  

Hova kell feltöltenetek a dokumentumokat?

A beszkennelt iratokat a Dokumentumok menüpontban tudjátok feltölteni a Jelentkezésekhez szükséges dokumentumok táblázatból vagy a Jelentkezésekhez csatolt dokumentumok táblázatban található Új dokumentum csatolása gombra kattintva. Amennyiben a feltöltés sikeres volt, a fájl megjelenik a jelentkezésekhez csatolt dokumentumok táblázatában.

A Felvi arra is felhívja a figyelmet, hogy ha több oldalas dokumentumot – például középiskolai bizonyítványt – töltöttök fel, akkor A dokumentumtípusba történő feltöltések befejezése gombra csak akkor kattintsatok, ha biztosak vagytok benne, hogy már minden oldalt feltöltöttetek, mert ezt követően új fájlt (például egy-egy kifelejtett oldalmásolatot) már csak akkor tölthettek fel hozzá, ha a dokumentum feldolgozásra került. Ennek átfutása nem hosszú idő ugyan, de a határidő közeledtével lényeges lehet.

Van másik lehetőség is a dokumentumok pótlására

Bár a postán való dokumentummásolat-beküldést a járvány miatt most inkább kerülni érdemes, erre is van lehetőség. A dokumentumokat az Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190. postacímre tudjátok elküldeni. Fontos azonban, hogy ne az eredeti iratot postázzátok, ezeknek a bemutatására majd a beiratkozáskor lesz szükség. Postai benyújtás esetén célszerű a dokumentummásolatra ráírni a felvételi azonosító számot is.

Erre is figyelnetek kell a matekérettségin, ha nem szeretnétek pontokat veszíteni

A matekérettségi második részében több feladat közül választhattok, a döntéseteket pedig a feladatlapon is fel kell tüntetnetek. Mi történik, ha erről megfeledkeztek? Mutatjuk a szabályokat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés