Utolsó napok a töriérettségi kezdetéig - tippek tanuláshoz Érettségi-felvételi
Eduline

Utolsó napok a töriérettségi kezdetéig - tippek tanuláshoz

Alig egy hét van hátra az érettségik kezdetéig, a töriérettségi május 6-án, szerdán lesz. Addig van még egy kis időtök. Megnéztük, hogy mit érdemes az utolsó héten csinálni, átnézni.

Slágertémák

Bár minden évben más témaköröket kérdeznek, természetesen vannak slágertémák, amik évről-évre előjöhetnek az érettségin. Magyar töriből ilyen a Horthy-korszak, a Dualizmus, vagy a Reformkor, egyetemes töriből a Sztálini Szovjetunió, a Nagy földrajzi felfedezések, vagy akár az Ipari forradalmak témaköre. Ezeket érdemes lehet utoljára átolvasni.

Vizuális ábrázolás

Az utolsó napokban érdemes azokra a témákra fókuszálni, amelyek a legnagyobb nehézséget jelentik. Segítség lehet és könnyebben megmaradhatnak az információk, ha ezeket valamilyen formában vizuálisan is ábrázoljátok, például gondolatfelhőt rajzoltok és beleírjátok a témához tartozó legfontosabb fogalmakat.

Nézzetek utána az esszéírásnak

Ha eddig még nem tettétek meg, akkor nagy segítség lehet, ha tippeket olvastok az esszéíráshoz. Így hatékonyan tudjátok majd beosztani az időtöket és tudjátok, hogy mire számíthattok. Itt és itt is találtok tippeket a jó esszékhez.

Elő az atlasszal!

A történelmi atlasz is a legjobb legális puskák közé tartozik. Legalább azt érdemes memorizálni, milyen csatákról, folyamatokról és uralkodókról vannak benne részletes adatok és térképek. Az atlaszt közép- és emelt szinten is használhatjátok. Itt nézhetitek meg, hogy milyen atlaszokat használhattok az idei töri érettségin.

Jeles informatika érettségivel kiváltható az ECDL-vizsga

Az emelt- vagy középszintű informatikai érettségi vizsgát jelesre teljesítők további vizsga nélkül igényelhetnek ECDL-bizonyítványt.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2020-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Hirdetés
Kevesebb a külföldi egyetemista az országban, és ezzel meglepően sokan jártak rosszul Felsőoktatás Szabó Fruzsina

Kevesebb a külföldi egyetemista az országban, és ezzel meglepően sokan jártak rosszul

Visszaesett a Magyarországon tanuló Erasmus-ösztöndíjasok száma a koronavírus-járvány miatt, ezt pedig a főként külföldi hallgatókra specializálódott hostelek, magánkollégiumok üzemeltetői is a saját bőrükön érzik. Van, ahol már szállást, reggelit és ingyen wifit tartalmazó „karanténcsomagot” is kínálnak a külföldről érkező egyetemistáknak.