A történelemérettségin nem a helyesírás az elsődleges, de pontot veszíthettek, ha figyeltek oda.

Bár a pontozás során nem a helyesírás a legfontosabb szempont, de esszénél emiatt is lehet pontot veszíteni, így érdemes erre minél inkább odafigyelni.

Az esszéírásnál a helyesírás  a  „kommunikáció és szaknyelv használata”részegységhez tartozik. Két pontot kaphattok, ha a szöveg összefüggő mondatokból áll, logikusan felépített, és nem tartalmaz súlyos nyelvhelyességi hibákat. Mindenképpen olvassátok át többször az esszét, ne csak tartalmilag ellenőrizzétek, hanem nézzétek át a helyesírást is.

Ne feledjétek, hogy a helyesírási szótárat a töriérettségin is elkérhetitek.

Gyakorlás a töriérettségire: erre még az utolsó héten is készülhettek

Megnéztük, hogyan érdemes az utolsó héten gyakorolni. Ebben segítségünkre volt a Studium Generale történelem szekcióvezetője.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2020-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Hirdetés
Kevesebb a külföldi egyetemista az országban, és ezzel meglepően sokan jártak rosszul Felsőoktatás Szabó Fruzsina

Kevesebb a külföldi egyetemista az országban, és ezzel meglepően sokan jártak rosszul

Visszaesett a Magyarországon tanuló Erasmus-ösztöndíjasok száma a koronavírus-járvány miatt, ezt pedig a főként külföldi hallgatókra specializálódott hostelek, magánkollégiumok üzemeltetői is a saját bőrükön érzik. Van, ahol már szállást, reggelit és ingyen wifit tartalmazó „karanténcsomagot” is kínálnak a külföldről érkező egyetemistáknak.